Hava Durumu

Bursa’da 7. Çağrışan Bağbozumu Şenliği yapıldı

BURSA’da Mudanya Belediyesi’nin, “Çağrışan Karası” adıyla siyah üzüm üretiminde önemli bir yere sahip olan Çağrışan’da düzenlediği 7. Bağbozumu Şenliği, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Bağdan üzüm kesinlen şenlikte sevilen şarkıcı Yeşim Salkım sahne aldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2019 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2019 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa’da 7. Çağrışan Bağbozumu Şenliği yapıldı
 Mudanya Belediyesi tarafından üreticiyi desteklemek ve Mudanya’nın tarımsal değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Çağrışan Bağbozumu Şenliği 7. yılında da geniş katılımla gerçekleşti. “En Kaliteli Üzüm" ve "En Lezzetli Yaprak Sarma” yarışmasının yanı sıra Mudanya Bandosu konserinin yer aldığı şenlikte coşku, ünlü şarkıcı Yeşim Salkım’ın performansıyla doruğa ulaştı. Şenliğe CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın,  CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan, mahalle sakinleri ve Bursalılar katıldı.


YEŞİM SALKIM KONSERİ



Şenlik, Mudanya Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen bağbozumu geleneğiyle başladı. Katılımcılar bağdan üzüm keserek, doğanın bereketini selamladı. “En Kaliteli Üzüm” ve “En Lezzetli Yaprak Sarma” yarışmalarında dereceye girenler de ödüllendirildi. Etkinlikte konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın bereketli topraklarında yetişen ürünleri tanıtmaya devam edeceklerini belirti. Mudanya’nın her şeyin en iyisi ve güzeline layık olduğu inancıyla gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Türkyılmaz, “Mudanya sahip olduğu değerleriyle artık bir dünya. Bu dünyada sevgi var, huzur var, mutluluk var, paylaşmak var, kardeşlik var” diye konuştu. Şenlik, sevilen sanatçı Yeşim Salkım konseriyle devam etti.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.