Hava Durumu

Bursa’da beyninde baloncuk bulunan hasta, başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu

Bursa’da beyninde baloncuk bulunan hasta başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2017 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2017 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa’da beyninde baloncuk bulunan hasta, başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu

 15 Temmuz darbe girişimin ardından Sağlık Bakanlığına bağlanan ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer Ek Hizmet Binası olarak faaliyetlerine devam eden hastane gerçekleştirdiği başarılı ameliyatlar ile adından söz ettirmeye başladı. İstanbul, İzmir, Ankara ve diğer birkaç ilde bulunan sayılı sağlık merkezlerinde yapılan kapalı yöntem beyin ameliyatları bu merkezde de gerçekleşmeye başladı.

YILBAŞI İKRAMİYESİ BİZE VURDU.

Baş ağrısı ve sağ gözünde bulanık görme şikâyeti ile hastaneye başvuran 53 yaşındaki Süheyla Şengül Durmuş, “Çok riskli bir ameliyat olduğunu açık ameliyat olmaz dediler. Kapalı ameliyat olunca razı geldik. Başarılı bir ameliyat geçirdim. Ameliyat sonrası hiç sıkıntı yaşamadım. 3 gün sonra taburcu oldum. Doktorundan hemşiresine kadar herkes çok iyi karşıladığını” söyledi.

Refakatçi olarak kalan ablası ise “Yılbaşı ikramiyesi bize vurdu. Hemşiresinden doktoruna kadar emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr Yusuf Tüzün ve ekibinden Op.Dr.Rıfat Akdağ, hastamız birkaç ay önce beyinde baloncuk tanısıyla hastanemize geldi. Baloncuk şahdamarının beyine girdiği yerde kemiklerin arasında bir yerdeydi. Çok risk barından bir durumdaydı. Bizde özel bir sitemle kasıktan girerek stent ve Koil ile baloncuğu kapattık. Bu sayede 1 gün yoğun bakım, diğer gün serviste kalarak üçüncü günün sonunda taburcu ettik. Hastanızın yalnızca kasığında iğne giriş deliği dışında yarası yok. Hastamızın durumu gayet iyi, sadece birkaç ay ilaç alması gerekiyor. Başka sıkıntısı olmadığını” söyledi.

 

Beyin Cerrahi Akdağ,  “Açık beyin ameliyatları genelde genç hastalarda, kapalı ameliyatlar ise ileri yaşlarda şeker, tansiyon gibi kronik hastalığı olan kişilere uygulanırken, açık beyin ameliyatlarında 6 saat narkoz verilmek zorunda kalınıyordu. Kapalı ameliyatlarda ise süre çok kısaldığından 1,5-2 saate ameliyatın başarılı bir şekilde tamamlanabildiğini vurguladı.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.