Hava Durumu

Bursa’da zil çaldı 577 bin öğrenci ders başı yaptı

BURSA’da 2019-2020 eğitim öğretim yılı bugün itibariyle başladı. 53 bin 350’si birinci sınıf olmak üzere 577 bin 650 öğrenci, çalan zille ders başı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2019 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2019 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa’da zil çaldı 577 bin öğrenci ders başı yaptı
 Yeni eğitim ve öğretim yılının başlangıcı nedeniyle Bursa Çimento Fabrikası Ortaokulu’nda program düzenlendi. Programa Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Milli Eğitim Bakanlığı Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, programdaki konuşmasında, uzun bir tatil sürecini geride bıraktıklarını belirterek, “Aradan 20 yıl geçtiğinde muhtemelen benim torunlarımı siz eğiteceksiniz. Bu sebeple benim için ve bu ülke için çok önemlisiniz. Hepinize üstün başarılar diliyorum” dedi.


“DESTEK SİSTEMİ OLUŞTURDUK



Milli Eğitim Bakanlığı Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal da, tüm okulların imkanlarının eşit olmadığını belirterek, “Hangi okulun nasıl destekleneceğinin görüleceği karar destek sistemi oluşturduk. Bu uygulamalarla birlikte çocuklarımızın araştırma ve uygulama çalışmalarıyla öğrendiklerini derinleştirmelerini, aynı zamanda iş ve üretim dünyasıyla etkileşimli okul dünyası yaşamalarını bekliyoruz, istiyoruz. Bu yıl mesleki ve teknik eğitim alanında çok ciddi değişiklikler gerçekleştirdik. Özellikle 8. sınıf öğrencilerimizin mesleki ve teknik eğitime olan ilgisi ve alakası oldukça arttı. Bunlarla birlikte tüm eğitim öğretimin temelinde bulunan öğretmenlerimizin de nasıl desteklendiği ve geliştiği diğer bir ifadeyle nasıl güçlendiği temel kriterimizdir” diyek onuştu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.