Hava Durumu

BURSAGAZ’DAN SÜREÇ YÖNETİMİNDE BÜYÜK ADIM!

Türkiye’nin en büyük üçüncü doğal gaz dağıtım şirketi Bursagaz, süreçlerini daha etkin bir şekilde yönetebilmek için “Süreçlerle Yönetime Geçiş” (BPM) projesine başladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BURSAGAZ’DAN SÜREÇ YÖNETİMİNDE BÜYÜK ADIM!
 BURSAGAZ’DAN SÜREÇ YÖNETİMİNDE BÜYÜK ADIM!

Türkiye’nin en büyük üçüncü doğal gaz dağıtım şirketi Bursagaz, süreçlerini daha etkin bir şekilde yönetebilmek için “Süreçlerle Yönetime Geçiş” (BPM) projesine başladı. Ağustos’ta başlayan proje kapsamında Alman EWE AG ve grup şirketlerine ziyaretlerde bulunan Bursagaz, uyarlanabilir projeler hakkında da bilgi aldı. BPM kapsamında ortak olarak kullanılan ARIS Programının modüllerinin etkin kullanımı konusunda da know-how elde eden Bursagaz, projenin tamamlanmasıyla Süreç Yönetim Metodolojisini de uygulamaya alacak.

EWE Turkey Holding şirketlerinden Bursagaz, verimlilik adına yaptığı projelerine hız kesmeden devam ediyor. Son olarak “Süreçlerle Yönetime Geçiş” (BPM) projesini hayata geçirmeye hazırlanan Bursagaz, proje kapsamında uygulanabilecek yöntemler hakkında bilgi almak için Alman EWE AG’nin yanı sıra grup şirketleri Swb ve Wesernetz’e ziyarette bulundu. Bursagaz, Ağustosta başladığı BPM projesiyle süreçlerini daha etkin bir şekilde yönetebilmeyi amaçlıyor.

ARIS daha etkin kullanılacak

Bursagaz dahil olmak üzere tüm EWE Turkey Holding grup şirketleri dünya çapında kabul görmüş olan ARIS programını kullanıyor. Süreç modelleme ve optimizasyon programı olmasının yanında SAP ile de entegre çalışabilen ARIS, Türkiye’de hali hazırda 100’e yakın büyük ölçekli şirket tarafından kullanılıyor. BPM kapsamında Alman EWE AG ve EWE Turkey Holding tarafından ortak kullanılan ARIS programı hakkında know-how elde eden Bursagaz, ARIS programını da daha etkin bir şekilde kullanacak. BPM projesi kapsamında yılsonuna kadar mevcut süreçler ARIS süreç programlama modeli veri tabanına işlenecek ve süreçler arası ilişki sistem üzerinde kurularak bütünsellik sağlanacak. Onaylanan ve yayınlanan süreçler daha etkin bir şekilde yönetilebilecek.

Süreç Yönetim Metodolojisi uygulanacak

Bursagaz, BPM projesinin sonuçlanmasıyla Süreç Yönetim Metodolojisini de uygulamaya başlayacak. EWE AG, Swb ve Wesernetz firmalarına yaptığı ziyaretlerle elde ettiği know-how’ı en iyi şekilde kullanmayı hedefleyen Bursagaz, 2018 yılında süreçlerin çok daha etkin bir şekilde yönetilmesini amaçlıyor.

Süreçlerin KPI, ISO standartları, operasyonel riskler, IT sistemleri gibi kavramlarla ilişkisini inceleme fırsatı bulduklarını belirten Bursagaz Yönetim Sistemleri Müdürü Halit Yılmaz,“EWE AG ve grup şirketlerine yaptığımız ziyaretle EWE ailesinin sinerjisini bir kez daha göstermiş olduk. Ziyaretlerimiz, Süreçlerle Yönetime Geçiş Projesi’nin ardından uygulayacağımız “Süreç Yönetim Metodolojisinin” geliştirilmesi yönünde de büyük katkı sağladı. Elde ettiğimiz ve altın değerinde gördüğümüz know-how ile sektörümüzde neden rol modeli olduğumuzu bir kez daha göstereceğimize inanıyoruz.” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.