Hava Durumu

BURSALI MARANGOZLAR’DAN KORONAVİRÜS ÇAĞRISI

Bursa Marangozlar ve Benzerleri Odası Başkanı Vardar, pazartesi günü iş başı yapacak esnafı uyararak, hijyen kurallarına uymaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2020 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2020 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BURSALI MARANGOZLAR’DAN KORONAVİRÜS ÇAĞRISI
 Bursa Marangozlar ve Benzerleri Odası Başkanı Cemil Vardar, Türkiye’yi de etkisi altına alan Covid-19 ile ilgili olarak sektör temsilcilerini uyardı. Vardar, “Meslektaşlarımızın ilk başta önemseyecekleri husus, hijyen kuralları. Maskesiz çalışmama kuralına istinasız riayet edilmesini istiyoruz. Çalışma şartlarımızın ağırlığını ve yine kazancımızın düştüğünün hükümet tarafından da görülmesini ve kabul edilmesini bekliyoruz. Her ne kadar bazı ekonomik fırsatlar ile mobilya sektörü 2 yıldır ferahlatılıyor olsa bile, ana üretici olan marangoz esnafına yönelik somut hiçbir adım atılamadı. Korona virüs salgınından Bursa’da etkilenen çok sayıda esnafımız var. Ancak Covid-19 bulaşan esnafımızdan can kaybı olmaması ve sağlık personelimizin itinalı çalışmaları ile hayata döndürülmeleri en büyük sevincimiz” dedi.

“VERGİ VE SGK BORÇLARIMIZIN AFFINI İSTİYORUZ”

Türkiye’nin ekonomik şartlarının hızla eksiye düştüğü bir dönemde döviz kurlarının yükselmesi ile birlikte her sektörde olduğu gibi marangozluk sektöründe de maliyetlerin hızla yükseldiğini ifade eden Oda Başkanı Cemil Vardar, “döviz kurları nedeniyle hammadde ithalatında yüzde 30’a varan artışlarla karşılaştık. Ve yine son yıllarda piyasalarda ki dalgalanmalar nedeniyle vatandaşın alım gücü düştü. Son olarak Covid-19 tedbirleri ile birlikte alınacak önlemler nedeniyle de fiyatlarımıza artı yüzde 15 maliyet artışı eklendi. Borçlarını zar zor ödeyen esnafımız ve üyelerimiz ayakta kalmak için Vergi ve SGK ödemelerini ödeyemez duruma geldi. Zaten işyeri ve ev kirasını zor ödeyen esnafımız, korona sonrası çoğu düğünlerin ertelenmesi nedeniyle büyük bir mağduriyet içerisindeler. Ürün satışları mağazalarda dâhil olmak üzere neredeyse sıfırlandı. Bağkur borcu olan esnafımız ağız ve diş sağlığı tedavisi dâhil olmak üzere sağlık sorunlarını çözümleyemez durumda. Vergi borçlarımız ve yine faizli yapılandırmalar nedeniyle yıllardır sadece verginin faizini ödediğimiz için mağduriyetimiz azalmıyor. Bu nedenle büyüklerimizden faizsiz ve uzun vadeli yapılandırma ya da Vergi ve SGK borçlarımızın affını istiyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere tüm bakanlıklardan ekonomik anlamda çözüm bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

VARDAR, “ERDOĞAN’A MÜTEŞEKKİRİZ”

Türkiye’nin bu zorlu yolculuğunun mihenk taşı konumunda olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a marangozlar olarak müteşekkir olduklarını ifade eden Bursa Marangozlar ve Benzerleri Odası Başkanı Cemil Vardar, “korona virüs ile birlikte öncesi ve sonrası birçok zorluğu milletimizle omuz omuza atlatıyoruz. Elbette daha ferah günlere ulaşabilmek adına üyelerimizin ve sektörümüzün sorunlarını her ortamda dile getiriyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizin başında olduğu günden bugüne 20 yıl öncesine göre çok iyi durumlardayız. Bugün Covid-19 bulaşmış ve tedavileri yapılmış meslektaşlarımız ve ailelerimiz başta olmak üzere tüm üyelerimiz ve halkımız adına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Bugün her ne kadar imkanlar zor olsa bile Türkiye bir kaos yaşamıyorsa bunun tek nedeni Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve ekibinin fedakar çalışmalarıdır. Sayın BESOB Başkanımız Arif Tak, Bursa Valimiz Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile birlikte Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz ve Esnaf, Sanatkârlar Kooperatifler Genel Müdürümüz Necmettin Erkan’a da ayrıca teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. EMRE BAKİ GÖRGÜLÜ 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.