Hava Durumu

Bursa’nın en büyük kamp organizasyonu

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Ketendere-Kapaklı bölgesine otostopla Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen gençler Kapanca’da 3 günlük kamp için buluştular.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2017 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2017 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa’nın en büyük kamp organizasyonu

Bursa Kamp Turkey grubu öncülüğünde , müzik festivallerinden sonra en büyük kamp organizasyonu sayılabilecek 1200 kişinin katıldığı bir organizasyonu gerçekleştirildi. Mudanya’nın Kapanca bölgesinde gerçekleştirilen 3 günlük organizasyonda 642 çadır, 36 karavan yer aldı. 

Kamp Turkey Yöneticisi Umut Enis Ateş, kampta her türlü imkanı sağladıklarını ve yerel yönetimlerin de kendilerine destek verdiklerini ifade etti. 1200 kişinin katılımıyla gerçekleşen kampın sorunsuz bir şekilde tamamlandığını ve kamptan herkesin memnuniyet duyduğunu belirten Ateş, ” Kamp boyunca ilk yardım ve korum, işaret dili ve jimnastik aktiviteleri,ücretsiz dövme ve rasta etkinlikleri düzenlendiğini toplamda 642 çadır ve 36 karavan eşliğinde sorunsuz bir kamp yaptık. Mudanya Arama Kurtarma ekibi ve Jandarma komutanlığı bizlere cep telefonu şarjı ve elektrik kullanımı için jeneratör desteği sağladı. Mudanya Belediyesi, bizlere ücretsiz servis, yakacak desteği ve sabahları ücretsiz çorba servisi vererek destek sağladı. Ayrıca Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa CHP Milletvekili Orhan Sarıbal da kampımızı ziyaret ederek katılımcılarla sohbet etti. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. “ dedi. Türkiye’de faaliyet gösteren diğer kamp gruplarının da kendilerine destek olduğunu söyleyen Umut Enis Ateş,  “Kamp Turkey olarak düzenlediğimiz bu kampa katılım sağlayan İnterrail Grubuna,Otostop Turkey grubuna, Freedom Kamp Grubuna,Kamp Günlüğü Grubuna,Bursa Kamp Grubuna,Uludağ Dağcılık Kulübüne,Osmangazi Bisiklet Grubuna,İstanbul Küçük Çekmece Bisiklet Kulübüne,Non -Stop Kamp Grubuna, İron Horse Rides Motor Kulübüne, Wild Reven Motor Kulübüne, Rock City Kültür Derneği’ne teşekkür ederim” dedi.

OTOSTOPLA KEŞİF YAPIYOR

Otostop Turkey Yöneticisi,Gölge Kaya 2 yıldır yollarda olduğunu ve  sokak müziği yaparak geçimini sağladığını söyledi. Yollarda olduğu süre boyunca Türkiye’nin şehirlerin kültürel ve yaşam tarzına dair araştırmalar da yaptığını belirterek, “Gittiğim yerlerde doğal güzellikleri bulunan yerleri keşfediyorum. Bizim için uygun olabilecek yerleri Otostop Turkey ekip arkadaşlarımla paylaşıyorum ve bu şekilde etkinlikler düzenliyoruz. “ dedi. Yaklaşık  700 kişiyle Kapanca  kampına katılım sağladıklarını belirten Gölge Kaya, “Kapanca Korsan Koyu’na ilk kez geliyoruz. Amacımız insanları doğayla buluşturmak,kaynaştırmak .Sosyal medya sayfalarımız aracılığıyla İnterTurkey olarak,  Kamp Turkey,Otostop Turkey, Faad Turkey aracılığıyla insanları doğayla bütünleştirip bir araya getirmektir.” İfadelerini kullandı.

ENGELLİ GENÇLER UNUTULMADI

3 gün boyunca süren kampın son gününde ise Mudanya Engelliler Kültür Sanat Derneği Başkanı Leyla Aydın ile dernek üyelerinden olan engelli gençlerin bazıları da kampa destek vermek için kamp alanına gitti. Kamptaki gençlerle tanışmak ve imkanı kısıtlı olan engelli gençlerin biraz olsun sosyalleşmesine katkı sağlamak amacıyla kamp alanını ziyaret etmek istediklerini belirten Leyla Aydın, “Kapanca Korsankaya’ da düzenlenen Kamp Turkey kaynaştırma kampına dernek olarak davet edildik, dernek yönetimi ve üyelerimizle katılım sağladık. Gençlerimizsin doğayla iç içe olmasını sağlamak ve kampa katılan gençlerle engelli gençlerimizin kaynaşarak hoş vakit geçirmelerini istedik. Hem stres atıp hem de birlikte eğlenmek istedik. Dernek Başkanı Leyla Aydın son olarak, “Bu kampın son gününde engelli kardeşlerimizin bu etkinliğe katılım sağlamasında emeği geçen,Mudanya Belediye Başkanı,Hayri Türkyılmaz'a da teşekkür ederim” dedi. Osman ÇETİN

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.