Hava Durumu

Bursa’nın gururuna Erdem’den ödül

BURSA'nın Nilüfer ilçesinde Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Nilüfer Belediyesi adına güreşerek başaltı kategorisinde final müsabakasına çıkan Bursalı güreşçi Yalçın Öncül’ü teşekkür plaketi ve altınla ödüllendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2019 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2019 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa’nın gururuna Erdem’den ödül
 Geçtiğimiz hafta düzenlenen 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, Nilüfer Belediyesi adına  başaltı kategorisinde güreşerek Bursa’nın göğsünü kabartan pehlivan Yalçın Öncül, Başkan Turgay Erdem’i ziyaret etti.

Kırkpınar’da düzenlenen bu önemli organizasyonda başaltı kategorisinde çıktığı final müsabakasında ikinci olarak  önümüzdeki yıl Bursa’yı,  Nilüfer Belediyesi adına baş boyunda temsil edecek olan Öncül, sevincini Başkan Erdem ile  paylaştı. 25 yıl aradan sonra Bursa’yı bu kategoride Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde tek pehlivan olarak temsil edecek olan Öncül, desteklerinden dolayı Başkan Erdem’e teşekkür etti.

Çalı Güreşleri Ağası Hakan Söğünmez, Domaniç Güreşleri Ağası Beyhan Gündüz, Mustafakemalpaşa Yalıntaş Güreş Ağası Habib Karaca ve Kırkıpınar’da başaltı boyuna yükselen başarılı güreşçi Okan Yavaş ile genç pehlivanların da yer aldığı ziyarette, bu yıl 57’inci kez  düzenlenen Geleneksel Çalı Güreşleri organizasyonunun güreş sporunun Bursa’daki varlığı açısından önemi vurgulandı.

“NİLÜFER BELEDİYESİ’NİN DESTEKLERİ SÜRECEK”

27 yaşındaki genç güreşçi Yalçın Öncül ve ona destek veren güreş ağalarını kutlayan Başkan Turgay Erdem “Her şeyden önce ata sporumuz olan güreş, bizim için çok önemli. Ferdi sporlar arasında en fazla güç ve kondisyon gerektiren bu spora gönül veren, hatta ömrünü adayan sporcu arkadaşlarım ve onların destekçileri ağalar övgüyü hak ediyor. Önümüzdeki yıl Bursa’yı ve Nilüfer’i  baş kategorisinde temsil edecek olan güreşçimize şimdiden teşekkür ediyorum. Nilüfer Belediyesi olarak  her zaman maddi ve manevi olarak yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyorum” dedi. Ziyaretin sonunda Başkan Turgay Erdem, başarılı sporcuya teşekkür plaketi verdi ve altınla ödüllendirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.