Hava Durumu

BURSA’NIN VAZGEÇİLMEZ LEZZETİ: ÇARŞI BURGER KAFE

25 senedir Bursa’daki çarşı esnafının, alışverişe çıkan vatandaşların ve turistlerin acıktıkları zaman ilk adresleri olan Çarşı Burger Kafe’nin yeni sahibi ve işletmecisi Bülent Kaya ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirildik.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2019 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BURSA’NIN VAZGEÇİLMEZ LEZZETİ: ÇARŞI BURGER KAFE
 

Ayşegül Altıntaş: Bülent Bey öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

Bülent Kaya: Tabi ki öncelikle bize bu fırsatı verdiği için Gazete Bursa’ya teşekkür ederim. Ben Bülent Kaya, 1987 Bursa doğumluyum. Ailem aslen Bulgaristan göçmeni ama çok uzun yıllar olmuş dedemin dedesi Bulgaristan’dan gelmiş. Anlayacağınız artık Bursa’nın yerlisi olmuşuz. Evliyim, 3 yaşında bir çocuğum var. Çocukluğumdan bu yana hayalim olan gıda sektöründe hizmet veriyorum. Daha önce çeşitli işlerde çalıştım ama yineden çocukluk hayalim olan , üniversiteyi bırakmama neden ola gıdadan vazgeçemedim. Uzun yıllar Kültürpak’ta bir kafede işletmecilik yaptım. Sonra karşıma burası çıkınca fırsatı kaçırmadım ve şimdi buranın sahibi ve işletmecisiyim. Ayrıca bunun yanında birde okul kantini işletiyorum.

Ayşegül Altıntaş: Peki buraya nasıl başladınız?

Bülent Kaya: Az öncede belirttiğim gibi bu işin içinde olmak aslında çocukluk hayalimdi. Zaten sürekli böyle bir yer işletmeyi düşünüyordum, araştırıyordum. Sonra burası bana altın tepside sunuldu desem yeridir. Arkadaşımın yeriydi burası. Onların Koza Han’da da yerleri var ve çocuğun askere gitme dönemi geldi. Hem Koza Han’da ki yer hem burası işletmeleri için ağır gelecekti. Bu yüzden burayı devretmek istediler ve bana teklif getirdiler. Bende zaten böyle bir fırsat bekliyordum ve hemen kabul etti. Daha yeniyiz bizde burada 14 Mayıs’ta devraldık ve böylece hayalimi de gerçekleştirmiş oldum.

Ayşegül Altıntaş: İsim değişikliğine gitmediniz sanırım yani kurulu bir düzeni devam ettiriyorsunuz bununla ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Bülent Kaya: Evet kurulu bir düzeni devraldım ve isim değişikliğine gitmedim. Zaten eski bir mekan en az 25 senelik. Zamanla yer değişimine uğramış iki defa işletmecisi değişmiş ben üçüncü işletmecisi oluyorum ama hiç değişimine uğramamış. İlk işletmecisi 22 sene işlettikten sonra arkadaşıma devretmiş o askere gidince de ben devraldım. Şu anki yerimiz Çiçek Izgara altında Nilüfer Köylü  Pazar’ın karşısındayız.  Mekanın eski müşterileri de var zaten kurulu bir düzen çarşı esnafının hemen hemen hepsi mekanı biliyor.

Ayşegül Altıntaş: Tek işlettiğiniz yer burası mı?

Bülent Kaya: Hayır. Buranın dışında yaklaşık iki senedir birde okul kantini işletiyorum.  Ama okul kantini işletmek gerçekten sorumluluk isteyen ve maddi açıdan sıkıntılı bir iş. Çünkü okul kantinlerinde asitli içecekler, hamburger,patates kızartması ve benzeri yiyeceklerin satılması yasak. Böyle olunca da satabileceğimiz ürün kısıtlı ve zaten işlettiğim okul kantini mahalle arasında bir okula ait ve öğrenciler taşımalı olarak gelmiyor. Yiyeceklerini de ya evden getiriyorlar ya da öğle arasında okul dışına çıkabiliyorlar. Durum böyle olunca bin öğrenci varsa bunların en fazla 400 ve ya 500’ü müşteri olabiliyor. Bu da maddi olarak zarara neden oluyor. Kantin ve buranın yanı sıra birde büyük bir kafe açma hayalim var. Bu kafe de Yunanistan, Bulgaristan ve Kıbrıs’ta var olan bir kafe. Birkaç sene içinde o kafe konseptini Bursa’ya getirmek istiyorum.

Ayşegül Altıntaş: Müşteri potansiyeliz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bülent Kaya: Müşterilerimizin büyük bir çoğunluğunu çarşı esnafı oluşturuyor. Esnaf dışında alışverişe çıkan vatandaşlar özellikle düğün alışverişine çıkan vatandaşlar var müşterilerimizin arasında. Yerli ve yabancı turistler var. Çarşıda yemek yenecek çok fazla yer yok bu yüzden de işlerimiz gayet iyi. Tabi birde 25 senelik dev bir yer doğal olarak eski müşterilerimiz var. Özellikle Cumartesi günleri en yoğun olduğumuz gün.  Eski müşteriler tarafından biliniyor o yüzden değişikliğine gitmedim demiştim az önce aslında bazen bu kararım yanlış mı acaba diye de düşünmüyor değilim. Çünkü eski sahibiyle bazı dönemde sorunlar yaşanmış tat olarak şimdi devraldığımızı duyurmak için broşür dağıtıyorum ama biz bu sorunla karşılaştık hani nasıl yiyeceğiz diyorlar. Bende tanıtımımızı bitirene kadar yılmadan devraldığımızı değiştiğimizi anlatacağım yeni bir ismi yerleştirmektense yerleşmiş ismi kullanmak daha mantıklı. Çünkü müşteri acısından tanınmışlık önemli.

Ayşegül Altıntaş: Menü hakkında bilgi verir misiniz ve en çok tercih edilen ürününüz hagisi?

Bülent Kaya: Çok çeşitli bir menüye sahibiz. Adana, Urfa Kebap, lahmacun dışında aklınıza gelebilecek, İskender, tost, köfte ekmek, suçuk ekmek, pideli köfte vesaire gibi aklınıza gelebilecek bütün yiyecekler mevcut.  En çok tercih edilen ürünlerimiz vatandaşın şuan ki ekonomik durumlarını göz önünde bulundurursak tavuk ürünleri oluyor. Bunun dışında İskender ve Pideli Köfte de en çok tercih edilen ürünlerimizden.   En çok tercih edilen menülerimiz ise  et ve tavuk atom menüler.Bunlarla işimiz yok diyen müşterilerimiz ise  tostu tercih ediyorlar.

Ayşegül Altıntaş: Peki çalışanlarınız değişti mi?

Bülent Kaya: Eskiden işletmecisinden devraldıktan sonra sadece ismini ve tavuk ustanı aynı bıraktık bunun dışında çalışan bütün elemanlarımız yeni.  İnsanlarda ilk defa bir yerde yemek yiyecekleri zaman önyargı var tedirgin oluyorlar ama bizim tavuğumuzu etimizden çok memnun kalacaklar. Ustamızın özel sosu var tavuk için kimsenin bilgisi yok sos konusunda tadına bakınca farkına varıyorsunuz ve memnun kalıyorsunuz. Ve herkesi Çarşı Burger’e eşsiz lezzetlerimizi tatmaya davet ediyorum.  


Ayşegül Altıntaş: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bülent Kaya: Evet. Dediğim gibi daha önce birkaç problem yaşanmış ben burada tekrar söylüyorum biz bu işletmeyi devraldıktan sonra her şeyi değiştirdik. Çalışanlardan ürünleri aldığımız kasaba kadar. Çünkü hizmet verdiğimiz sektör gıda sektörü. Gıda sektörü direkt insan hayatını ilgilendiren hassas bir sektör ve biz bu durumu göz önünde bulundurarak hizmet veriyoruz. Herkesi lezzetlerimizi tatmaya davet ediyoruz.

Yazan: Ayşegül ALTINTAŞ
Fotograf: Melih DEHNİOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.