Hava Durumu

BURSASPOR ÜNİVERSİTESİ 5 OCAK’TA TANITILACAK!

Merinos AKKM’de düzenlenecek gece ile kuruluşunu ilan edecek olan Bursa Vakfı aynı gece Bursaspor Üniversitesi Projesinin de lansmanını yapacak. Bursa’ya damgasını vurmaya hazırlanan Ünlüler Vakfı 5 Ocak’ta sahne alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2019 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2019 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BURSASPOR ÜNİVERSİTESİ 5 OCAK’TA TANITILACAK!

Bursa ve Bursaspor için büyük ses getireceği kuruluş haberi ile kendisini gösteren Bursa Vakfı, 5 Ocak’ta yapılması planlanan kuruluş ve tanıtım lansmanının yapılacağı gecede şimdiye kadar sürekli hayal olarak görünen Bursaspor Üniversitesi’nin kuruluşunun da müjdesini verecek.

Bursa’da doğmuş veya bu şehrin yetiştirdiği spordan, siyasete, iş dünyasından, sanata kadar Bursa’ya damgasını vurmuş, Bursa'ya hizmet vermek isteyenleri bünyesinde bulundurmak için yola çıkan “Bursa Kültür Sanat ve Dayanışma Vakfı” hayata geçirmek istedikleri projeler ile ülke gündemine dahi bomba gibi düşeceğe benziyor.

BURSASPOR ÜNİVERSİTESİ GELİYOR…

Muhteşem bir organizasyon ile 2020 yılına damga vurmayı hedefleyen Bursa Vakfı, 5 Ocak’ta yerel TV kanallarının da naklen yayınlamayı planladığı gecede tanıtımı yapılacak olan Bursaspor Üniversitesi şehre katacağı eğitim seviyesinin yanı sıra Bursaspor’un geleceğine dair çıtayı yükseltmesine kesin gözüyle bakılıyor.
 

Vakfın kurucuları arasında yer alan eski Bursaspor Başkanlarından Recep Günay’ın yanı sıra Bursa siyasetini yakından tanıdığı Dt. Tahsin Bulut, eski milletvekili Necati Özensoy, Av. Turgut Özkan, Alper Ödemiş, Dr. Ahmet Özkul, Emekli Komutan Mehmet Demirbaşa, Emekli Emniyet Müdürü Ramazan Özbörme, İşadamı Ümit Atilla, Şevket Karagöz, bu yıl Antalya Altın Portakal’da ödül alan TRT’nin ünlü dizi Payitaht Abdülhamit oyuncusu Hakan Yufkacıgil. Bursa’nın yetiştirmiş olduğu ünlü söz yazarı Şakir Askan’ın da yer aldığı kurucular arasında Bursa’ya damgasını vurmuş yeni isimlerde Bursa Ünlüler Vakfında yer alacak.

Tarım İl Müdürlüğüne ait olan ve Nilüfer Bademli Mahallesinin sınırları içinde yeri planlanan Bursaspor Üniveritesi projesine Bademli Mahalle Muhtarı Cevat Durmaz’da Bursa Vakfına yerel desteğini sürdürüyor.

ÜNİVERSİTELİ SPORCULAR OLACAK.

Vakıf şehrin ve Bursaspor’un özeline vereceği katkılar ile geleceğine yapmayı planladığı destek ile özellikle kulübün altyapıdan gelecek oyuncularının eğitim seviyelerinde şimdiye kadar yaşanan olumsuzlukları da ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bursaspor’un altyapıdan yetiştirdiği oyuncularının sporu ön plana alan zihniyete son veren bir anlayışla eğitimli sporculara sahip olacak.

Projesi hakkında tüm fizibilite çalışmaları tamamlanan ve 2500 öğrenci kapasiteli olacak olan Bursaspor Üniversitesi’nde Yönetim, İdari, Öğretim ve Araştırma görevlisi ve Personel dahil toplamda 286 kadrosu dahi planlandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK VERDİ.

Bademli Mahallesi eski merasında Tarım İl Müdürlüğüne ait 77 dönüm olarak tahsis edilen arazi üzerine 55 bin m2’lik kapalı alan olarak planlandı. Çevre dostu yeşilin çatısında dahi hakim olduğu şekilde tasarlanan projede; Spor Bilimleri, Mimarlık, Mühendislik, Hukuk, Fen ve Edebiyat Fakülteleri,  Kapalı spor salonu, Tahlil Laboratuarı, 2000 Kişilik Amfi, Sergi Salonu, Yemekhane, Kütüphane, Hazırlık Binası, Yurtlar ve Rektörlük Binaları yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yer göstermesi yapılan Bursaspor Üniversitesi; 55 bin m2’lik kapalı alanın altı tamamen otopark alanı olacak şekilde tasarlanmasının nedeni aynı zamanda bölgenin tehlike anında sığınma alanı olarak hizmet verecek.

KURUCULAR EĞİTİM VERECEK.

Detaylı tanıtımının 5 Ocak’taki lansmanda yapılacak olan Bursaspor Üniversitesi konusunda Bursa Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra Ankara’dan da spor ve sağlık konusu gündeme olunca ciddi desteklerinde verildiği biliniyor.

Proje hayata geçtikten sonra sadece Eğitim Vadisi olmaktan ziyade sanat ve kültürel faaliyetlerinde yapılması planlanıyor. Tiyatro ve Sinema dalında vakfın kurucularından Altın Portakal ödüllü Hakan Yufkacıgil’in yanı sıra Bursa’nın yetiştirdiği söz yazarı ve sanatçı Şakir Askan’ın da müzik dalında Üniversitedeki öğrencilere eğitimler verilmesi planlanıyor.

İŞADAMLARININ İSİMLERİ FAKÜLTELERE VERİLECEK.

Bursaspor’un geleceğini sağlam temellere oturtmak amacıyla Bursa Vakfı tarafından hayata geçirilmesi müjdelenen Bursaspor Üniversitesi bu nedenle kulübe aynı zamanda ekonomik anlamda katkı sağlayacağı hesaplanıyor.

Bursa’nın önde gelen tüm işadamlarının da vereceği katkılar ile ancak hayata geçebilecek Bursaspor Üniversitesinde özelikle kuruluş aşamasında her fakülte binasına Bursa’nın önde gelen işadamlarının ismiyle anılması için isimlerinin verilmesi öngörülüyor.

YILDIZLAR GECESİ 5 OCAK’TA MERİNOS AKKM’DE.

Bursalı isimlerin yer aldığı vakıf 5 Ocak’ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştireceği etkinliğe Bursa protokolünün yanı sıra eski ve yeni siyasetçilerin ile birlikte eski yeni Belediye Başkanları, yolu Bursaspor ile kesişmiş eski ve yeni sporcular, Bursaspor kulüp başkanları ve yöneticiler gibi ismi Bursa ile anılan tüm bir çok yıldızın yer alması bekleniyor.

Ayrıca Bursa’da yoğun şekilde hissedilen Rumeli, Kafkas, Dağ Yöresi, Karadeniz ve diğer alt kültürlere ait halk oyunu ekipleri ile mahalli sanatçıları sahne alacak.

 

 

 

 

Haber : ADNAN ALP        
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.