Hava Durumu

Bursa’ya 15 Temmuz Üniversitesi teklifi

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Bursa Orhangazi Üniversitesi’nin yerine ‘Bursa 15 Temmuz Üniversitesi’ adıyla yeni bir üniversite kurulması için kanun teklifi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa’ya 15 Temmuz  Üniversitesi teklifi

İrgil teklifinde ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 667 sayılı OHAL KHK’sı ile kapatılan Orhangazi Üniversitesi’ndeki akademisyenler ve memurların da güvenlik soruşturmasından geçirilerek aynı haklarla görevlerinin devamına ilişkin düzenlemeye yer verdi.

Hükümete birçok kez, kapatılan üniversitelerin birer milli servet olduğu ve hazır yerleşkeleriyle yine eğitim kurumu olarak devam etmeleri gerektiği çağrısında bulunan İrgil, “Geçtiğimiz hafta Meclis’ten İzmir Üniversitesi ile Gediz Üniversitesi’nin yerine iki yeni üniversitenin kuruluş kanunu geçti. Pekala aynı yöntemle Orhangazi yerine yeni bir üniversite kurulabilir” dedi.

AKADEMİK KADRO İÇİN ÖZEL HÜKÜM

İrgil’in verdiği kanun teklifinde kurulacak olan yeni üniversite Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Mimarlık ve Tasarım fakülteleri ile Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitülerinden oluşuyor. Kanun teklifinde ayrıca şu hüküm yer alıyor: “Bu üniversitede, 667 Sayılı OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi ile kapatılarak taşınır ve taşınmaz tüm malvarlığı Hazine’ye devredilen Bursa Orhangazi Üniversitesinin kapatılma tarihine kadar öğrenim gören öğrencilerinin aynı haklarla devamı, mezun olan öğrencilerinin diplomalarının “Bursa 15 Temmuz Üniversitesi” ibaresiyle düzenlenmesi;

Bursa Orhangazi Üniversitesi’nin kapatılma tarihine kadar görev yapan ve güvenlik soruşturmaları yapılarak suç unsuru bulunmayan öğretim üyelerinin aynı haklarla görevlerinin devamı; Bursa Orhangazi Üniversitesi’nin kapatılma tarihine kadar görev yapan ve güvenlik soruşturmaları yapılarak suç unsuru bulunmayan memurların aynı haklarla görevlerinin devamı Yüksek Öğretim Kurulunca belirlenir” ifadelerini kullandı.

Oğulcan SARIŞEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.