Hava Durumu

BURSA’YA ‘UYUMAYAN’ KÜTÜPHANE’

Yıldırım'ın merkezinde, kolay ulaşılabilir bir noktada yapımına başlanan kütüphane alanının yanı sıra, seminer salonu, kafeterya gibi birimleri bünyesinde barındıran 'Uyumayan Kütüphane' açılış için gün sayıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2020 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2020 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BURSA’YA  ‘UYUMAYAN’  KÜTÜPHANE’
Yıldırım Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı ve 7/24 hizmet verecek olan 'Uyumayan Kütüphane' inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Eski Başbakan Yardımcısı, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile birlikte, Kentsel Tasarım ve Planlama Merkezi'nde faaliyet gösterecek, Türkiye'ye örnek projelerden biri olan 'Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi'nde incelemelerde bulundu. Toplam bin 250 metrekarelik alanda inşa edilen kütüphanenin bünyesinde, 288 kişilik kütüphane alanının yanı sıra, seminer salonu, bilgisayar eğitim laboratuvarları ve kafeterya bulunacak.

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA YETİŞECEK

Seçim öncesi vaatleri arasında yer alan 'Uyumayan Kütüphane' projesinde sona yaklaştıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Eski Başbakan Yardımcımız, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanımız Sayın Hakan Çavuşoğlu ile birlikte Uyumayan Kütüphanemizde devam eden çalışmaları yerinde inceledik. Burası Yıldırımın gençlerine, çocuklarına hizmet edecek önemli bir mekân olacak. Bursa'da bir ilk olarak 7 gün 24 saat hizmet konseptiyle hizmet verecek bünyesinde 80 binin üzerinde kitap bulunacak 'Uyumayan Kütüphane' gençlerimizin buluşma noktası olacak. Okumanın insanı özgürleştirdiğini ifade ederek inşallah burayı yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız " diye konuştu.

YILDIRIM İÇİN HAYIRLI HİZMETLER

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ı ziyaret ederek kendisinin önümüzdeki sürece ilişkin planlanan, devam etmekte olan ve bitirilmiş olup açılmayı bekleyen projeleri hakkında istişarelerde bulunduklarını dile getiren TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, " İçerisinde bulunduğumuz mekân kendisinin çok önem verdiği, benimde görünce değerli olduğunu hissettiğim 'Uyumayan Kütüphane' projesi. Çok fonksiyonel anlamda kullanılacak, yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alanı içerisinde barındıran, bünyesinde çalışma odaları, çok amaçlı salonlar, konferans salonları, kafeteryası ile her yaştan insanımıza hitap edebilecek çok müstesna bir mekân. Aynı zamanda iç mimari olarak ta çok iyi dizayn edilmiş, bir ferahlık var. Bu bakımdan açılmasını bende sabırsızlıkla bekliyorum. Allah nasip ederse okulların açılmasıyla beraber burası da faaliyete geçecek. Hem gençlerimize, hem orta yaş hem de kendini genç hisseden vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edecek”dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.