Hava Durumu

BUSİAD’dan üniversite öğrencilerine NLP eğitimi

BUSİAD’ın Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle organize ettiği ve öğrencilerin mesleki ve kişisel gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan seminer programları devam ediyor. Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Parlamış Tekstil Genel Koordinatörü Gülderen Uzunefe’nin konuşmacı olduğu programa; makine, tekstil, elektronik, çevre ve otomotiv mühendisliği bölümü öğrencileri katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BUSİAD’dan üniversite öğrencilerine NLP eğitimi
 Sunumuna, özellikle iş görüşmeleri sırasında ilk izlenimin oldukça önemli olduğunu söyleyerek başlayanGülderen Uzunefe, ön yargıların hepimizin hayatında var olduğunu ancak söz konusu ön yargıların doğru bilgi ile yönetilebileceğini söyledi. Şeffaflık, maliyet odaklılık, özel üretim - inovasyon, algı yönetimi, teknoloji kullanımı ve adalet gibi iş hayatındaki teorik paradigmalara da değinen Uzunefe, çalışanların iş yerlerinde hangi paradigma hakimse kendilerini ona göre doğru yönlendirmesi gerektiğini kaydetti. Uzunefe, günümüzde doğru bilginin paradan çok daha kıymetli olduğunun altını çizerek, “Dünyanın, çevremizin ve kendimizin farkına varmamız, fark ettirmemiz ve fark yaratmamız adına doğru bilgiye her zaman ihtiyacımız var. Başkasından üstün olmamız önemli değildir. Önemli olan dünden üstün olmamızdır. Bu anlamda ön yargılarımızın her zaman bilgi ile düzenlenmesine ihtiyaç vardır” diye konuştu.

“Algımızı geliştirebilmemiz için karşımızdakini dinlememiz şart”
Algı sırasında yüzde 15 bilinçli aklımızın yüzde 85 de bilinçaltımızın devrede olduğuna vurgu yapan Uzunefe, söz konusu yüzde 15’lik bilinçli aklımızın yavaş, zayıf ama düzenli, yüzde 85’lik bilinçaltımızın ise hızlı, güçlü ama düşüncesiz olduğunun altını çizdi. Uzunefe, alınan kararlarda bilinçaltının yanıltıcı olabileceğini ifade ederek; sezgilerin de doğrusal artışlar konusunda rehberlik edebileceğini, ancak üstel artışlar konusunda ileri derecede yanıltıcı olabileceğini dile getirdi. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın tehlikeli olacağına da değinen Uzunefe, öğrencilere kısa adı NLP (Neuro Linguistic Programming) olan ve duyu - dil programlama anlamına gelen kavram hakkında da bilgi verdi. Uzunefe, NLP’nin dil ile iletişimin psikolojik yansılarını ve bu konuyla ilgili teknikleri kapsayan yeni bir alan olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Yaşamımızın ana hatlarını algılar, buna bağlı olarak düşünceler ve sonuçta da davranışlar oluşturuyor. Sözü edilen bu üç kavram çoğu kez otomatik olarak biçimleniyor. Bunları irademizi kullanarak daha tutarlı ve daha bilinçli hale getirebiliriz ve yaşantımızda büyük farklılıklar sağlayabiliriz. NLP de bu sürece katkıda bulunan yöntemlerden biri. Başta sizin gibi üniversite öğrencileri olmak üzere herkesin algısını geliştirmesi gerekiyor. Bunun için de karşımızdaki insanı çok iyi dinlememiz şart. Birbirimizi iyi dinlediğimiz takdirde farklılıkları yakalayabiliriz ve bu farklılıklardan kendimize rehber olabilecek önemli ipuçları çıkarabiliriz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.