Hava Durumu

BÜYÜK BURSA BULUŞMASI

ÜNİDAĞ’da birçok projeye imza atan gençler, bu kez ‘Büyük Bursa Topluluğu’ çatısı altında kenti mercek altına alacak. ‘Bursa’yı seviyoruz, Bursa’yı konuşuyoruz’ sloganıyla yola çıkan gençler, bu amaç doğrultusunda kenti ve Türkiye’yi geleceğe taşımak için fikir üretecek, proje geliştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BÜYÜK BURSA BULUŞMASI
 Üniversite yıllarında Üniversiteli Dağlılar Topluluğu (ÜNİDAĞ) çatısı altında sosyal, kültürel ve ekonomik alanda birçok projeye imza atan gençler,  bu kez geleceğe yönelik yeni hedeflerle yola çıkarak ‘Büyük Bursa Topluluğu’ adı altında buluştu.  Topluluk adına konuşan Reşat Karış, “Bizler, üniversite yıllarımızda Bursa’nın dağ yöresi olarak bilinen Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi’nin dağ köylerinden çıkan üniversiteli gençlerle buluşma, tanışma, ortak fikir ve proje üretiminin gerçekleştirilmesi amacıyla ÜNİDAĞ çatısı altında çalıştık. Şimdi, hepimiz okulları bitirip, iş güç sahibi olduk. Aramızda evlenip çoluk çocuk sahibi olanlarımız var. ÜNİDAĞ çalışması, genç kardeşlerimizle devam ederken, bizler de bir araya gelip, ‘Bursa’yı seviyoruz, Bursa’yı konuşuyoruz’ sloganıyla ‘Bursa için neler yapabiliriz’, ‘ülkemiz için neler yapabiliriz’ sorularına cevap arıyoruz. Ayrıca ‘Büyük Bursa’ adına yakışır bir şekilde şehrimizin her bölgesinden insanları topluluğumuza katmaya çalışacağız” dedi. Topluluk sözcüsü Karış, ‘Büyük Bursa Buluşmaları’nı aralıksız olarak sürdüreceklerini belirtirken, toplantının ilk konukları Keles eski Belediye Başkanı ve BESAŞ Genel Müdürü Av. Mustafa Bektaş ile Yeşil Bursam Derneği Başkanı Gazeteci Muharrem Karabulut oldu. Toplantının bir diğer katılımcısı ise Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu oldu. 

GÖÇ SORUNU…

Büyük Bursa Buluşması’nın ilk konukları Gençlerin sorularını yanıtlayan Av. Bektaş, dağ yöresinden ve özellikle ülkemizdeki köylerden kente olan göç sorunlarının çözümlenmesine yönelik olarak, “Bu sorunların çözümü için pek çok plan ve proje geliştirildi. Fakat sonuç alınamıyor. Köylerden, kente göçün önlenmesi çok zor. Bu sıkıntının çözümlenmesi için fırsat eşitliği gerekli. Eğer geriye göç sağlanamıyorsa; kente göçenlerin kent ile uyumunun ve oradaki refah ve huzurlarının sağlanması gerekir. Ayrıca göçtükleri yerlerden bağları koparılmamalı” diye konuştu.

UZLAŞMA OLMALI

Yeşil Bursam Derneği Başkanı Gazeteci Muharrem Karabulut, kendisinin de anne tarafından dağ yöresinin bir çocuğu olduğunu belirterek, insanlar arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkilerin, ortak hareket edebilme ve ortak akıllarla sorunlara çözüm bulunmasına katkı sağlaması gerektiğine dikkat çekti. Karabulut, “Ülkemizde maalesef ortak akıldan söz edenlerin, bir araya gelip, gençlerin geliştirdikleri fikir ve projeleri destekleme, bölgenin dert ve sıkıntıları ortaklaşa çözüm bulma yerine, plan yapmak yerine, birbirleriyle tartışıp, kısır çekişmeler içinde olmasının, sosyal ve kültürel hatta ekonomik etkileşimi olumsuz etkilemektedir. İnsanların birbirlerini suçlama yerine, birbirlerinin fikirlerine saygı duymaları, sıkıntıların büyük ölçüde kendiliğinden çözümüne yol açar” dedi.

150 YILLIK KISIR DÖNGÜ

Gençlerle hem hayat tecrübelerini hem de siyasi çalışmaları değerlendiren Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ise Türk-İslam medeniyeti olarak geçmişten günümüze doğru bakıldığında yaklaşık 150 yıldır fikir üreten ve proje geliştiren toplumdan, hazırcılıkla yaşamaya zorlanan bir topluma doğru gidildiğine dikkat çekti. Müezzinoğlu, hızla değişen dünyada gelişime ayak uydurmanın sadece gençlerin değil, fikir üreten, proje geliştiren herkesin sorumluluğu olduğuna vurgu yaptı. Müezzinoğlu, “Dünyanın en büyük bir imparatorluğuna sahip iken, bilimden uzaklaşılınca geriye doğru nasıl gidildiğini en iyi tecrübe eden bir ülkeyiz. Bu nedenle bizler, ülkemizin gelişmesi, bilimsel, teknolojik ve uluslararası alanlarda ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda lider ülke olabilmesi adına gençlere fırsat tanımalıyız.  Anne babalar olarak gençlerin önce okul seçiminde, sonra meslek seçiminde, sonra da eş seçiminde müdahil olmamalıyız. Gençlerin, istedikleri alanda eğitim görmeleri, fikir ve proje üretimine katkı sağlar. Yaşantıları kendilerinin şekillendirilmesi ise başarıyı getirir. Bizlerin de gençlerin geleceğe dair beklentilerini yönlendirme değil, onlara hayatın sınırlarını çizip, milli ve manevi değerlerini anlatıp, kendi ilgi alanlarını kendilerinin seçmesine izin verdiğimiz zaman, ülkemizin başarılı olacağını ve 150 yıllık kısır döngüden kurtulacağına inanıyorum” dedi.








Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.