Hava Durumu

Büyükşehir Belediyesi yayın dünyasına renk katıyor

‘Bursa 14. Kitap Fuarı’nı gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan eserlerin sergilendiği Büyükşehir standında, Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’deki en büyük yayınevlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Büyükşehir Belediyesi yayın dünyasına renk katıyor

Bursa 14. Kitap Fuarı, TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de fuarı ziyaret etti, yayınevlerinin stantlarını gezdi. Büyükşehir Belediyesi’nin standını da ziyaret eden Başkan Altepe, fuarın ziyaretçilerine Büyükşehir Belediyesi’nin yayınlarını dağıttı. Fuarı ziyaret eden çocuklarla fotoğraf da çektiren Başkan Altepe, “Bursa, güzel bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor. Kitap dostları, bu yıl 14. kez fuarda buluşuyor, yazarlar okurlarıyla bir araya geliyor. Burada kitap konuşuluyor” dedi.
Başkan Altepe, teknolojinin hızla yükselişine rağmen kitapların değerini koruduğunu belirterek “Okumanın daha da yaygınlaştırılması ve kitabın özendirilmesi hedefimizdir. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de yayınlanan eserlerimizi sergiliyoruz. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki en büyük yayınevlerinden biri haline geldi. Kent kültürü üzerine yapılan çalışmalarını dünyada en kapsamlı sürdüren kurumların başında gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, başkanlığım süresince yayınlanan eserlerin sayısı 300’ü aştı. Kent kültüründe önemli bir adım attık, çalışmalarımız UNESCO’ya dahi örnek oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi de yayın dünyasına renk katıyor” diye konuştu.

Başkan Altepe’ye övgü
AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret ederek, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye çalışmalarından dolayı övgülerde bulundu. Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin kültür dünyasına büyük katkı sağladığını ifade ederek, “Bursa Sultanbet 14. Kitap Fuarı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin standındayız. Bugün belediyeler belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve tarihi eserlere de destek vererek yaşamın her alanına dokunan kurumlar haline gelmiştir. Bu bakımdan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de örnek belediyelerden biridir” dedi.
Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıkları ve bundan sonra yapacağı hizmetlerle Bursa’ya büyük ivme katmaya devam edeceğine inandığını söyleyerek, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin soyut ve somut kültürel ve tarihi değerlere sahip çıkmasıyla da Yeni Türkiye imajına katkı sağladığını sözlerine ekledi. 
Bursa’da bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen ‘14. Kitap Fuarı’, söyleşi, panel ve çocuk etkinlikleri gibi 80 kültür etkinliğe de ev sahipliği yapacak. Bursalılar, 27 Mart Pazar akşamına kadar sürecek olan fuarda imza günlerinde sevdikleri yazarlarla bir araya gelecek. İlber Ortaylı, Ahmet Telli, Gülten Dayıoğlu, Uğur Koşar, Ahmet Ümit, Tuna Kiremitçi, Emre Kongar, Ayşe Kulin, Ataol Behramoğlu, Canan Tan, Deniz Kavukçuoğlu, Mustafa Armağan, Aret Vartanyan ve Hakan Akdoğan’ın da aralarında bulunduğu pek çok yazar fuarda okurları için kitaplarını imzalayacak. Bursa 14. Kitap Fuarı, 19-26 Mart tarihleri arasında 10.00-19.30 saatlerinde, 27 Mart Pazar günü de 10.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.