Hava Durumu

Büyükşehir’den arıcılığa destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmanın sağlanması, daha kaliteli üretim ve pazarlama imkanlarıyla çiftçinin daha çok kazanması amacıyla yaptığı destekleme çalışmaları kapsamında 154 arı yetiştiricisine 3 bin tane daha plastik kovan altlığı dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Büyükşehir’den arıcılığa destek

Özellikle kırsal kalkınmanın sağlanması hedefiyle, çiftçilere koyun ve yem dağıtımı, yem bitkisi tohumu, arı kovanı, sera naylonu, çatı malzemesi, salça makinesi, malt serme makinesi, ceviz soyma makinesi gibi ekipman desteği yanında çilek fidesi, ceviz ve kestane fidanı dağıtımları yapan Büyükşehir Belediyesi, tarımsal destekte hız kesmiyor. Bursa’da arıcılığın da gelişmesi ve üreticilerin daha çok kazanması amacıyla daha önce de arı kovanı ve kovan altlığı dağıtımı yapan Büyükşehir Belediyesi, yine 154 üreticiye 3 bin adet plastik kovan altlığı dağıttı. Büyükşehir Belediyesi’nin Arabayatağı yerleşkesindeki dağıtım törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her alanda olduğu gibi Betsmove bal üretiminde de kaliteyi artırmayı amaçladıklarını söyledi.

HEDEF; KALİTELİ ÜRETİM
Bursa’nın sahip olduğu tarım potansiyelinin de en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla gerek tarımsal gerekse hayvan üretimi desteklemeye devam ettiklerini dile getiren Başkan Altepe, “Kurduğumuz Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Tarım A.Ş. ile artık tarımsal üretimin olduğu her yerde Büyükşehir Belediyesi var. Nerede, nasıl üretim yapılıyor, hangi alanlarda destekleme gerekli tüm bu konular üzerinde çalışıyoruz. Bugün de 154 arı yetiştiricisine 3 bin kovan altlığı dağıtıyoruz. Arıcılık tarım içinde önemli sektörlerden biri. Tek hedefimiz daha kaliteli üretimin yapılması ve üretilen balın yurt içi ve yurt dışı pazarlarda değerlendirilmesi. Bu konuda proje çalışmalarını tamamladığımız bal evi ile pazarlamaya da destek sağlamış olacağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.