Hava Durumu

Büyükşehir’den Gelemiç’e kırsal turizm hamlesi

Tarih başkenti Bursa’nın turizmden aldığı payın artması adına çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından, Keles Gelemiç Kırsal Turizm Projesi’nde yer almak isteyen vatandaşlara yönelik, kırsal turizm örneği olan Ankara Beypazarı İlçesi’ne bir inceleme gezisi düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Büyükşehir’den Gelemiç’e kırsal turizm hamlesi
 Beypazarı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Gelemiç Mahallesi sakinleri oluşturulan turizm modeli hakkında merak ettiklerini uzmanlardan dinledi. Yılda ortalama 150.000 kişi tarafından ziyaret edilen müzelerde sergilenen ürünlerin yanı sıra kültürel etkinlikler de katılımcıların beğenisini kazandı. Yöresel ürün satış noktalarındaki esnaflardan çalışmaları hakkında bilgi alan ziyaretçiler, Beypazarı Belediyesi Halk Evi’ndeki kırsal turizm sunumunu da ilgiyle izleyerek Beypazarı’nda uygulanan turizm konsepti hakkında bilgilendirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü N. Nur Çakır’ın da katıldığı program keyifli görüntülere sahne oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla, köklü tarihi, kültürel nitelikleri, coğrafi unsurları ve yetiştirilen tarım ürünleri ile kırsal turizm alanında güçlü bir altyapıya sahip olan Gelemiç Mahallesi’nin kent turizminde yeni bir alternatif olması hedefleniyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında inşasına başladığı mahalle konağı, proje doğrultusunda yöresel ürünlerin servisinin ve satışının yapıldığı, kültürel değerlerin yaşatılması adına etkinliklerin düzenlendiği ve turizm alanında farklı sportif aktivitelerin gerçekleştirildiği pilot bir merkez olacak. Oluşturulan merkezle birlikte macera turizmi alanında sunulacak olan Yörüklerin İzinde Trekking Parkuru, Gelemiç Spor Tırmanış Bahçesi ve uluslararası alanda ün kazanmış mağaraların turizme açılması ile birlikte Gelemiç ulusal ve uluslararası turizm pazarında cazip hale gelecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.