Hava Durumu

Büyükşehir’den İletişim atağı

Bütünşehir uygulaması ile sorumluluk alanı tüm il sınırlarını kapsayan Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerin aksamadan sürmesi hedefiyle haberleşme alt yapısını tamamen yenileyerek, dünyanın en gelişmiş sistemi olan TETRA Sayısal Telsiz sistemine geçti.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Büyükşehir’den İletişim atağı

Hizmet alanının genişlemesiyle birlikte tüm il sınırlarında hizmet vermeye başlayan Büyükşehir Belediyesi’nde özellikle ulaşım ve itfaiye hizmetlerinde telsiz haberleşmesi çok daha büyük bir önem taşımaya başladı. Bu ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak telsiz haberleşmesi konusunda köklü bir değişim gerçekleştirilerek, mevcut VHF analog telsiz altyapısı kullanımdan kaldırılarak, Türkiye’nin hatta dünyanın en gelişmiş telsiz sistemi olan TETRA Sayısal Telsiz Sistemine geçildi. Yeni Sayısal Telsiz Sistemi casino sitesi ile Bursa ilinin nüfus dağılımına bakılarak yüzde 90’lık bir bölümünü kapsama alanına alınırken, kalan yüzde 10’luk bölümü ise 2016 yılı programına dâhil edildi. Böylelikle çalışmalar tamamlandığında Mustafakemalpaşa’dan İznik’e, Orhangazi’den Büyükorhan’a kadar tümleşik ve kesintisiz haberleşme sağlanmış ve birimler arası koordinasyon noksansız işlemiş olacak.

BÜYÜK AVANTAJI VAR

Telsiz sisteminin getirmiş olduğu avantajlar arasında kapsama alanının yanı sıra tüm cihazların içinde bulunan GPS cihazı ile araçlar ve personelin anlık takibi de istenildiğinde yapılabilmekte, sınırsız konuşma grubu oluşturup bu gruplardaki tüm telsizlerin görüşme kayıtları tutulabilmektedir. Görüşme kayıtları sayesinde hem itfaiye birimlerinin olaylara müdahale hızları incelenebilmekte hem de zabıta ve ulaşım birimlerinin çalışmaları takip edilebilmektedir.Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde 2016 başlangıcı itibariyle 20 sabit,118 araç ve 369 adet el telsizi olmak üzere 507 adet terminal kullanılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.