Hava Durumu

Büyükşehir`den jandarmaya anlamlı hediye

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 178’inci kuruluş yıldönümü farklı etkinliklerle kutlanırken, Jandarmaya en anlamlı hediye Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Jandarma Komutanlığı’na kazandırılan ve özel donanımlara da sahip olan spor salonu, teşkilatın 178’inci kuruluş yıldönümünde törenle hizmete açıldı. Bursa JÖH taburunun ilk şehidi olan Uzman Çavuş Ümit İnan’ın adı verilen spor salonunun açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, huzurlu bir şehir, huzurlu bir ülke için üzerlerine düşen görevi yapmaya devam edeceklerini söyledi. Bursa Valisi İzzettin Küçük de gerek emniyet ve jandarmaya gerekse eğitim kurumlarına yeni yeni tesisler kazandırması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2017 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2017 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Büyükşehir`den jandarmaya anlamlı hediye
 Bursa’yı sporda da marka kent haline getirmek amacıyla bir taraftan tesisleşmeye ve bir taraftan da Belediyespor Kulübü aracılığıyla lisanslı sporcu sayısının artırılmasına yönelik çalışmalara hız veren Büyükşehir Belediyesi İl Jandarma Komutanlığı’na da bir spor salonu kazandırdı. İçinde Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve AKUT timlerinin eğitim yapmasına imkan sağlayacak özel donanımların da bulunduğu spor salonu, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175’inci yıldönümünde törenle hizmete açıldı. Spor salonun açılış törenine Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’yi kimse durduramayacak
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu vatan için toprağa düşmüş olan Jandarma Uzman Çavuş Ümit İnan’ın ismini taşıyan spor salonunu hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye’nin her geçen gün geliştiğini ve kalkındığını ifade eden Başkan Altepe, kurulan tüm tuzaklara rağmen büyümenin devam ettiğini ve yılın ilk 6 ayındaki büyümenin yüzde 5 olarak gerçekleştiğini vurguladı. “Bu gösteriyor ki Türkiye’yi kimse durduramayacak” diyen Başkan Altepe, “Bu günlere kolay gelinmedi. Başta bu toprakları bize vatan yapan Osman Gazi, Orhan Gazi’den başlayarak, büyük kurtuluş mücadelesi veren ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e kadar tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz” dedi.

Gurur duyuyoruz
Tarih boyunca yapılan bu mücadelede Bursa İl Jandarma Komutanlığı’nın da her zaman yerini aldığını ifade eden Başkan Altepe, “Bursa’nın her köşesinde şehitliklerimiz var. Çanakkale Kireçtepe’de Bursa Seyyar Jandarma Taburu var. Tüm bu şehitliklerin sahiplenilmesi, düzenlenmesini birlikte gerçekleştirdik. 15 Temmuz’un da kırılma noktası, şifrelerin çözüldüğü nokta Bursa Jandarma Komutanlığı oldu. Jandarma Komutanlığımızla Bursa olarak gurur duyuyoruz. 15 Temmuz’un hain girişimi, kahraman silahlı kuvvetlerimizin içine sızan, polis teşkilatımızın, yargı ve eğitim sistemimizin içine sızan hainlerin bu girişimi başta Bursa Jandarma Komutanlığı girişimiyle tüm ülkede ilk anda afişe edildi ve bozguna uğradılar. Bizler de üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Huzurlu bir şehir, huzurlu bir ülke için emniyet teşkilatımızla, jandarma teşkilatımızla işbirliği içinde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Daha önce Özel Hareket Tabur binalarının yapımı ve çevre düzenlemeleri de belediyemiz tarafından yapılmıştı. Bu desteklerimiz devam edecek. Güçlü Türkiye için el ele, gönül gönüle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Şehidin ismi yaşatılacak
Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, spor salonun Jandarma Özel Hareket Taburunun yanı sıra da yılda ortalama 300 vatandaşın hayatının kurtarılmasına yönelik operasyonlar yapan Jandarma Arama Kurtarma, AFAD ve AKUT timlerinin eğitimlerine ev sahipliği yapacağını kaydetti. Çanakkale’deki Seyyar Jandarma Taburunun devamı olarak hatırasını yaşatmak üzere 2015 yılında kurulan Bursa JÖH taburunun ilk şehidinin isminin de bu spor salonunda yaşatılacağını hatırlatan Hacıoğlu, “JÖH taburumuzun ilk şehidi olan Ümit İnan Uzman Çavuş evladımızın ismini verdik. Şehidimizin ruhu şad olsun. Bu sayede şehidimizin ismini sonsuza dek yaşatmış olacağız” dedi.
Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, “Kuru teşekkür etmek istiyorum. Büyükşehir Belediyemiz böyle bir eseri ortaya kodu. Bu çok değerli ve kıymetli bir kadirşinaslıktır. Sadece bu bina değil. Emniyet müdürlüğümüzün çevik kuvvet binası Büyükşehir Belediyemiz yapmaktadır. Yine okullar yapmaktadır. Bunlar için de Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.
Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu günün anısına Başkan Altepe’ye teşekkür plaketi verirken, açılış törenin ardından Jandarma Komutanlığı bahçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.