Hava Durumu

Büyükşehir’den süt üreticisine tam destek

Bursa’nın üretimde de örnek olması hedefiyle çalışmalarında kırsal kalkınmaya büyük önem veren Büyükşehir Belediye tarafından Karacabey’in Subaşı, Seyran ve Karasu köylerine yapılan süt toplama merkezleri tamamlanma aşamasına geldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Büyükşehir’den süt üreticisine tam destek

Kenti fiziki açıdan geleceğe taşırken aynı zamanda Bursa’nın üretimini destekleyen hizmetlere de imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye bürokratlarıyla birlikte Karacabey İlçesi’nin Karasu Köyü’nde yapılan süt toplama merkezinde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın üretimiyle ilgili her konuyla yakından ilgilendiklerini söyleyen Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak bize dahil edilen 10 ilçede faaliyetlerimizi yoğunlaştırarak sürdürüyoruz. Özellikle tarımın, hayvancılığın geliştirilmesi ve tüm kırsal kesime destek verilmesi konusunda yoğun faaliyet halindeyiz” diye konuştu.

ÜRETİME KATKI SAĞLANIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Tarım AŞ’nin kurulduğunu da hatırlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak yereldeki üretici birlikleri, kooperatifler ve üreticilerle ortak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Amacımız, üretime katkı sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Karacabey’de Subaşı, Seyran ve Karasu köylerinde 3 ayrı bölgede süt toplama merkezi yapıldığını belirterek, “Karacabey’de çevre köylere hitap edecek olan süt toplama merkezleri, hayvan yetiştiricilerine destek olacak. Bölgede toplanan sütler, süt toplama merkezlerine getirilecek ve her merkezde bulunan 4’er tonluk tanklarda 4 derecede soğutularak, en güzel şekilde değerlendirilecek. Sütler, herhangi bir kayba da uğramadan sütü işleyecek olan firmalara ulaştırılmış olacak” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.