Hava Durumu

Çağdaş Mühendisler Yine İddialı Geliyor

MMO Bursa'da Çağdaş Mühendisler Yine İddialı Geliyor Ön Seçimle Belirlenen Çağdaş Mühendisler Adayları Basın Toplantısı Düzenledi Çağdaş Mühendisler Adına İcraatlarını ve Yeni Dönem Hedeflerini Paylaşan Fikri Düşünceli: Yine Çağdaş Mühendisler Diyelim "Yeni Dönemde de Çağdaş, Demokrat, Atatürkçü Çizgimizi Korumaya Kararlıyız"

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2020 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2020 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Çağdaş Mühendisler Yine İddialı Geliyor
 TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin 8 Şubat 2020'de yapılacak Şube Genel Kurulu ve 9 Şubat 2020'deki Şube Seçimleri yaklaşırken, ön seçimle belirlenen Çağdaş Mühendisler'in adayları basın toplantısı ile tanıtıldı.

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Restauranta gerçekleştirilen basın toplantısında 17. Dönem Çağdaş Mühendisler adayları adına konuşan Fikri Düşünceli, mesleki konular ve ülkenin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, yeni dönem hedeflerini paylaştı. Düşünceli, "Şimdi görev zamanı, tüm üyelerimizi; ülkemize, kentimize, mesleğimize ve meslek odamıza hep birlikte sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi.

Düşünceli, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"ne ilişkin, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutlarız. Ancak, on bini aşkın gazetecinin işsiz, yüzlerce gazetecinin tutuklu bulunduğu Türkiye’de “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”, işsiz ve tutuklu gazeteciler gününe dönüşmüş durumda. Basın, düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını, gazetecilerin özgür kalmasını, gazetecilik mesleğini suç gören anlayıştan vazgeçilmesini diliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bilindiği üzere geçtiğimiz iki yıllık dönemde, ülkemizde ve mesleğimizde önemli gelişmeler yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.Ülkemizde, sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal bir çok alanda, içte dışta, ciddi sorunlar yaşanıyor. Bu sorunlar karşısında aciz kalan tek adam rejimi her geçen gün ülkemizi sonu belli olmayan bir karanlığa doğru sürüklüyor. Ülkemizde biçimsel demokrasi dahi rafa kaldırılmış sosyal devletin son kırıntıları da yok edilmiş durumundadır." diyen Düşünceli açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu süreçte , sanayi ve tarımda da çözülme ve tasfiye süreci hızlandırılıyor. Ülke yönetiminin yanlışlarının faturası daimi olarak halka çıkartılıyor, çalışma yaşamında güvencesiz çalışma biçimleri yaygınlaştırılıyor. İşsizlik,yoksulluk ve hak kayıpları meşrulaştırılıyor ve her türlü farklı düşünce bastırılmaya çalışılıyor. Doğal olarak, mesleğimiz, meslektaşlarımız, meslek örgütlerimiz ve üst birliğimiz TMMOB'de, ülkemizdeki bu sıkıntılı süreçten payını düşeni almaktadır.

Biz bir Meslek Odası olarak, bilimi, tekniği ve mühendisliğin uygulama alanlarını, ülkemizin gelişmesini ve kamu yararına sunmaya özen göstersek de yaşadığımız günler baskı, yasak ve yok sayma üzerine karanlık bir tabloda gelişiyor. Meslek Odalarımızın yönetsel anlamda etkisizleştirilmesine yönelik bir dizi uygulama, siyasi iktidar eliyle gündeme getiriliyor. 65 yıldır bilimi ve tekniği kamu yararına kullanmak adına bağımsız kimliği ve seçilmiş demokratik kuralları ile meslek ve meslektaş düzleminde çalışan Odalarımızın sesleri kısılmak isteniyor. Rant uğruna, Kamu yararına kavramını yok eden siyasi iktidar, Meslek Odalarımızı da kendi yörüngesine sokmaya ve iktidarın dar çıkarlarına hizmet etmeye dönük, olağanüstü çaba gösteriyor.

Siyasi iktidar, elindeki kamu gücünü, kamu yararına hareket eden örgütlülüğümüzü dağıtmak için kullanmaya çalışıyor. Tüm bu olumsuz süreçten meslektaşlarımız da fazlasıyla etkilenmekte, işsizleştirme / işçileştirme uygulamaları altında ezilmekte ve giderek yoksullaştırmaktadır. Ağır çalışma koşullarına düşük ücretle çalıştırılan üyelerimiz, iş bulamayan emekli meslektaşlarımız oldukça sıkıntılı günler yaşamaktadır.

İşte böylesine sorunlu,sıkıntılı bir dönemde Şube olarak, bizler, Ülkemize sahip çıkmaya, meslekteşlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik politikalar üretmeye, ülke ve kent gündemine müdahil olmaya, Kamusal hizmet ve kamusal denetim çalışmalarımızı sürdürmeye çalıştık.

Geçen iki yıllık çalışma döneminde, üyelerin de desteği ile gerçekleştirdikleri bazı çalışmaları şöyle sıraladı:

• Bursa' da Sanayi, Ulaşım, Hava Kirliliği, Karbonmonksit Zehirlenmeleri gibi konularda raporlar hazırlanması ve paylaşılması,

•Ankara' da gerçekleştirilen Kaynak ve Sanayi Kongrelerinin düzenlenmesine destek,

• MMO Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi'ni (KEMM) kuruluşu,

•Toplantı, Seminer, Panel, Söyleşi, Sosyal, Kültürel, Toplumsal etkinlikler düzenleme ve yer alma,

• Üyelerimizin mesleki gelişimine ve ara teknik eleman yetiştirmeye yönelik toplam 274 eğitim etkinliğinde yaklaşık 3.101 kişi eğitim, 1.103' ü Proje denetimi olmak üzere, değişik konularda toplam 46.429 adet kamusal denetim,

• 100' e yakın UÜ MF Makine bölümü öğrencisine MMO KEMM bünyesinde Staj yaptırılması, onlarca öğrenciye Staj yerinin ayarlanması,

• UÜ MF Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri son sınıf öğrencilerine yönelik ''Bitirme Projesi Yarışması'' düzenlenmesi,

• 500'den fazla yeni mezun ve çalışmayan üyelerimize yönelik 19 farklı konuda ücretsiz eğitimlerin verilmesi,

• Mesleğimizin, Meslektaşlarımızın ve Bursa Kentinin sorunlarına ilişkin bir çok konuda yerel ve ulusal kanallarda onlarca TV programı ve 124 basın açıklaması ve basın bülteni, Şube/ temsilcilik haberlerimizin yazılı ve görsel basımda yüzlerce kez yer alması ile yapılan kamuoyu bilgilendirme çalışmaları ile Gücünü yanlızca örgütlü üyesinde alan Şubemiz bu dönemde de başarılı işlerin altına imza atmayı sürdürmüştür.

"Bizler Çağdaş Mühendisler olarak; Birlikte Üretme, Birlikte Yönetme anlayışı ile bu çalışmalarda yer alan tüm üyelerimize teşekkür ediyor, yeni dönemi de aynı kararlılıkla karşılamayı diliyoruz" ifadelerini kullanan Düşünceli açıklamaya şöyle devam etti:

"Yeni dönem, bir yandan mesleki onurumuzu ve örgütümüzü korumak; diğer yandan da üreten, kalkınan, sanayileşen, demokratikleşen, insanca, hakca bir yaşam ve barışın egemen olduğu bir Türkiye için, mücadele edeceğimiz bir dönem olacaktır.

Bizler; 65 yıllık tarihsel birikimimizin bize yüklediği sorumlulukla, yandaş bir kuruluş haline getirilme girişimlerine karşı durmaya devam edeceğiz, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden asla ayrılmayacağız.

Bizler, yeni ve zorlu bir döneme girerken, emekten, halktan, barış ve kardeşlikten, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana, Çağdaş, Atatürkçü, laik, ilerici-devrimci, demokrat çizgimizi, yeni başarılar eşliğinde korumaya KARARLIYIZ.

Bizler; İnsanları mutlu ve refah içinde yaşayan, bilimsel ve kültürel atılımlarla, çağdaş dünyada yerini alan üreterek gelişen bağımsız bir ülkemiz olsun. İSTİYORUZ.

Bizler, bilimi ve teknolojiyi halkımızın hizmetine sunmaya, sorunlarımızın üstesinden gelmek için ihtiyaç duyduğumuz umut ve inanç ortamının yaratılmasına, Makina Mühendisleri Odası örgütlülüğün gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

Bizler yaptıklarımızın, yapacaklarımızın teminatı olarak 17. dönem TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi yönetimine yeniden talibiz. Demokratik bir ortamda gerçekleştirilen ön seçimle belirlenen adaylar olarak bu zorlu göreve hazırız.

Ülkemizin Sanayileşmesi, demokratikleşmesi ve çağdaşlaşması için, gelecek nesillere çağdaş ve aydınlık bir gelecek bırakmak için, demokratik katılımcı bir anlayışa proje ve hedeflerimizi hep birlikte gerçekleştirmek için,

Önümüzdeki bu zorlu dönemden de, tüm üyelerimizin desteği ile birlik ve dayanışma içerisinde başarılı bir şekilde çıkacağımıza inanıyoruz.

Şimdi görev zamanı! Tüm Üyelerimizi; ülkemize, kentimize, mesleğimize ve meslek odamıza hep birlikte sahip çıkmaya;

8 Şubat'ta Şube Genel Kuruluna katılıp SÖZÜMÜZÜ söylemeye, 9 Şubat'ta Şube seçimlerine katılıp OYUMUZU kullanmaya davet ediyoruz."

Çağdaş Mühendisler’in MMO Bursa Şubesi 17. Dönem Yönetim Kurulu Adayları:

ASIL ÜYELER

Fikri Düşünceli, Devrim Tutku Ateş, Feridun Tetik, A. İhsan Taşkınsel, D. Alpaslan Gürbüzer, Emine Kaya, Yasemin Yeşil

YEDEK ÜYELER

Nuray Yılmaz Gültekin, Filiz Engin Tambova, Esengül Basut, Cengiz Heycan, Sunullah Kumru, Metin Sarıbal, İlker Ulaş Mollaoğlu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.