Hava Durumu

Çağrışan'a yeni eğitim yuvası...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’nın Çağrışan Mahallesi’ndeki eski okul binasını modern bir anaokulu ve halk eğitim merkezi olarak bölgeye kazandırdı. Harabe halindeki eski köy okullarının bulundukları bölgelere yeniden kazandırılması için Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, bu alandaki ilk adımın da Çağrışan’da atıldığını söyledi. Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, eğitim kurumlarına yaptıkları destekler nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür ederken, ilçe merkezindeki Halk Eğitim Binası’nın da oldukça sağlıksız olduğunu belirterek, Halk Eğitim ve BUSMEK kurslarını bünyesinde barındıracak bir bina kazandırılması için destek istedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Çağrışan'a yeni eğitim yuvası...
 Kırsal kalkınmadan spora, turizmden sanayinin gelişmesine kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında olmamasına rağmen eğitime tesis desteği vermeye devam ediyor. Bugüne kadar Bursa genelindeki tüm okul binalarının eksikliklerinin giderilmesinden, okullara spor salonu kazandırılması ve ihtiyacı karşılamayan eski okul binalarının yenilenmesine kadar önemli eğitim yatırımlarını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’nın Çağrışan Mahallesi’ne de anaokulu ve halk eğitim merkezi binası kazandırdı. Kullanılmayan ve harabeye dönen köy okullarının ihtiyaçlar doğrultusunda yenilerek, yeniden bölge halkının kullanımına sunulması için daha önce Valilik ve İl Müdürlüğü ile protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki ilk eserini de Çağrışan’a kazandırmış oldu.

İhtiyaç nerede ise Büyükşehir orada 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da işin sorumluluk alanına girip girmediğine bakmaksızın halkın taleplerini karşılamaya devam edeceklerinin altını çizdi. Valilik ve Milli Eğitim’le yapılan protokoller kapsamında, köylerde atıl halde kalan tüm köy okullarını modernize ederek halkın kullanımına açacaklarını belirten Başkan Altepe, “Her alanda yoğun bir faaliyet içindeyiz. İş bizim mi değil mi diye bakmıyoruz. Emniyet’ araç ve motor desteğinden, bina yapımına ve kamera sistemlerinin kurulmasına kadar her alanda gerekli desteği veriyoruz. Çünkü Bursa’nın bir huzur kenti olmasını istiyoruz. Yine Milli Eğitime her alanda destek veriyoruz. İşte burada da olduğu gibi harabe halindeki köy okulunu son derece modern bina haline dönüştürdük. Çatısından zeminine, duvarlarından bahçe düzenlemesine kadar bina tamamen yenilendi ve bölge halkının talepleri üzerine anaokulu ve halk eğitim merkezi olarak hizmete açıyoruz. Kullanılmayan tüm köy okullarını bu şekilde bölge halkının kullanımına açacağız. Halkımız bizden ne istiyorsa hanımlarımız için kurs merkezi, okul ve spor kulübü olarak ne istiyorsa eski binalar bu şekilde kullanıma açılacak. Çağrışan Anaokulu ve Halk Eğitim Merkezi’miz de hayırlı olsun” dedi.

BUSMEK’e özel ilgi var
Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, eğitim kurumlarına yaptıkları destekler nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Bursa’daki BUSMEK merkezini gezdiğini ve çok beğendiğini dile getiren Çiftçi, “Mudanya ilçe merkezindeki Halk Eğitim Merkezi binası da kötü durumda. İlçe halkımızın da BUSMEK kurslarıyla ilgili özel bir ilgisi ve talebi var. Eğer bir bina Slot Oyunları kiralamak suretiyle Halk Eğitim Merkezi ve BUSMEK’i de bünyesinde barındıracak bir mekanın ilçemize kazandırılması konusunda da Başkanımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu.
Çağrışan Mahallesi Muhtarı Ahmet Gün de mahalleye kazandırılan modern eğitim binası nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Konuşmaların ardından kurdeleyi kesen protokol üyeleri, daha sonra okulun içini gezdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.