Hava Durumu

Çarşı köprüsü bulunan kentler “Kardeş Şehir” olma kararı aldı

BURSA’da dünyadaki dört çarşılı köprüden biri olan Irgandı Köprüsü’nü sınırları içerisinde bulunduran Osmangazi Belediyesi, dünyadaki bir diğer çarşılı köprü olan Osma Köprüsü’nün yer aldığı Bulgaristan’ın Lofça Belediyesi ile “kardeş şehir” olma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2019 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2019 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Çarşı köprüsü bulunan kentler “Kardeş Şehir” olma kararı aldı
 Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani’nin girişimleri ile Osmangazi Belediyesi ve Lofça Belediyesi kardeş şehir oluyor. Başkonsolos Ergani’nin Lofça Belediye Başkanı Kornelia Marinova’ya yaptığı ziyarette Osma Köprüsü gibi bir başka çarşılı köprünün de Bursa Osmangazi Belediyesi’nde olduğunu söylemesi, iki belediye arasında kardeşlik köprülerinin kurulmasına vesile oldu. Irgandı Köprüsü’nü merak eden Bulgar Başkan Marinova, bu özel iki köprülere sahip olan iki belediyenin kardeş şehir olması gerektiğini düşünerek Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a kardeş şehir olma teklifinde bulundu. İki belediyenin kardeş şehir olma konusuna olumlu bakan Başkan Dündar, Bulgaristan’a giderek Lofça Belediye Başkanı Kornelia Marinova ile bir araya geldi. Osma Köprüsü’nü gezerek hem köprü hem de şehir hakkında Marinova’dan bilgiler alan Başkan Dündar, iki belediyenin kardeş şehir olmasından dolayı büyük mutluluk duyacağını söyledi. Bulgar Belediye Başkanı Marinova da belediye meclisine Osmangazi Belediyesi ile kardeş şehir olma teklifinde bulundu ve karar oy birliğiyle kabul edildi.


OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Lofça Belediye Meclisi’nde iki belediyenin kardeş olması için alınan kararın ardından konuyu Osmangazi Belediye Meclisi’nde gündeme getirdi. Dündar, Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Osmangazi Belediyesi ile Bulgaristan’ın Lofça Belediyesi’nin kardeş şehir olma teklifini meclis üyelerinin onayına sundu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi. Bakanlık tarafından onaylanmasının ardından Osmangazi Belediyesi, Lofça Belediyesi ile "kardeş şehir" olacak. Başkan Mustafa Dündar, “Dünyanın en eski çarşılı köprüsü olan Irgandı Köprüsü, ilçemiz sınırları içerisinde bulunuyor. 1442 yılında inşa edilen köprü, 2004 yılında restore edildi. Dünyada, Irgandı Köprüsü’ne benzer üç çarşılı köprü daha vardır. Bunlar Lofça kentinde bulunan Osma Köprüsü, İtalya’nın Floransa kentinde bulunan Ponte Vecchio Köprüsü ve Venedik kentinde bulunan Rialto Köprüsü’dür.” dedi.



“İKİ ŞEHİR BİRBİRİNE ÇOK BENZİYOR”



Başkan Dündar, Irgandı Köprüsü’nün Osmangazi’ye ve Bursa’ya tarihi ve turistik açıdan önemli bir değer kattığını ifade ederek, “Aynı şekilde böyle özel bir köprüye daha sahip olan Bulgaristan’ın Lofça Belediyesi ile kardeş şehir olma kararı aldık. Lofça kenti, çarşılı köprüye sahip olmasının yanı sıra, tarım, turizm ve ticaret hacmininyüksek olduğu bir şehir. Bu yönüyle de iki şehir aslında birbirlerine çok benziyor. Kardeş şehir olmanın iki belediyeye gerek ekonomik, gerekse kültürel değerler katacağına inanıyorum. Oy birliğiyle kabul edilen bu kararın ilçemize, şehrimize ve Lofça Belediyesi’ne hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.