Hava Durumu

Çek Cumhuriyeti’nden Bursa’ya işbirliği çağrısı

Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Petr Mares ile Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Ekonomi Bölüm Şefi Konsolos Pavel Buchta, Bursa ile Çek Cumhuriyeti arasındaki sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Çek Cumhuriyeti’nden Bursa’ya işbirliği çağrısı

 Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasındaki diyaloğu geliştirmek üzere Bursa’da çeşitli temaslarda bulunan Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Petr Mares ve Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Ekonomi Bölüm Şefi Konsolos Pavel Buchta, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile bir araya geldi.

Başkanvekili Karlık, Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleştirilen görüşmede, konuklarına Bursa’yı tanıtarak, kentin değerleri hakkında bilgiler verdi. Bursa’nın huzur kenti olduğunu belirten Karlık, şehrin gelişimine yönelik çalışmalarla Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’ya değer kattığını söyledi.

Başkonsolos Mares de Bursa ile Çek Cumhuriyeti arasındaki sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için çağrıda bulundu. Başkonsolos Mares ve Konsolos Buchta, işbirliğinin başlangıcı için heyecan duyduklarını söyleyerek, Bursa’daki yatırımlarla ilgili bilgiler aldı. Başkonsolos Mares, “Bursa ve Çek Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler iyi ama daha da iyi olmasından yanayız. Çok büyük bir potansiyel var. Bu konuda yapılabilecek yatırımlar için gereken desteği vereceğiz” dedi.

Bursa’nın geleceğine ilişkin görüşmelerin sürebileceğini ifade eden Başkanvekili Karlık, ziyaretin sonunda konuklarına Bursa’ya özgü hediyeler verdi. Görüşme, ziyaretin anısına hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.