Hava Durumu

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NIN BURSA VİZYONU MÜSİAD’DA KONUŞULDU

MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektörü Genel Toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’ın katılımıyla yapıldı. “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Bursa Vizyonu” konulu toplantıda Bakan Yardımcısı Demirtaş, Bursa'yı çevresiyle, şehirciliğiyle ve ulaşım ağlarıyla katma değer sağlayan bir dünya şehri yapmayı hedeflediklerini ve bu anlamda da ciddi yatırımlar yaptıklarını ve yapacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2019 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2019 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NIN BURSA VİZYONU MÜSİAD’DA KONUŞULDU
 MÜSİAD Bursa Dernek Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Alpay, MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektörü Başkanı Özgür Kavaklı, MÜSİAD üyeleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç ile akademisyenler, siyasi parti yetkilileri, inşaat sektöründe faaliyet gösteren STK ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

 

Programın açılışında konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektörü Başkanı Özgür Kavaklı, inşaat sektörünün özellikle son dönemde yaşadığı sorunları dile getirdi. Kavaklı, yapı ruhsatı alma, kentsel dönüşümde hukuki altyapı, daire satışları ve kredi kullanım süreçleri, müteahhitlik sınıflandırması ve finansmana erişim gibi konularda sorunlar olduğunu ve bunların çözümünün sektöre nefes aldıracağına dikkat çekti.

 

Başkan Alpay’dan kentsel dönüşüm uyarısı

 

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay da, “Ülkemizin 4. Büyük kenti olan Bursa nüfusu, sanayisi, tarımı, turizmi, inşaat ve gıda sektörlerindeki başarısıyla, güçlü bir şehirdir. Bu durum şehrimizi aynı zamanda bir cazibe merkezi haline de getirmiştir. Kentimiz, yaşanılabilir kentler sıralamasında üstlerde yer almakla birlikte yoğun sanayi faaliyetlerinden dolayı göç almış ve bu durum hava kirliliği, ulaşım, çarpık kentleşme ve bazı sosyal problemleri de beraberinde getirmiştir” şeklinde konuştu.

 

İnşaat sektörünün ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu söyleyen Alpay, kentsel dönüşüm konusuna da dikkat çekerek konuşmasını şöyle noktaladı: “Son dönemlerde sektörün en başta konularından biri haline gelen kentsel dönüşümle ilgili de bir şeyler ifade etmek isterim. 99’dan sonra yapılan konutların yıkılıp yenilerinin yapılması yerine, gerçekten işin ruhuna uygun çürük yapıların yenilenmesi gerekliliği herkesin beklentisidir. Zira uzmanların muhtemel deprem uyarılarını da hepimiz biliyoruz.”

 

Günün konuk konuşmacısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş ise, Bursa’nın kadim bir şehir olduğunu, yapılacak her faaliyetin bu anlayış doğrultusunda gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. Demirtaş şunları söyledi: “Kadim olan yaşayan şehirlerdir. Eski dönem devletler de medeniyetlerini kurdukları şehirler üzerinden hatırlanır. Dolayısıyla Bursa da bu kadim şehirlerden biridir, büyük bir İmparatorluğun kurucu Başkentidir. Bundan sonra da Türkiye Cumhuriyetimizin en önemli şehirlerinden biri olmanın ötesinde, sanayisiyle, kültürüyle, medeniyet argümanlarıyla ezele kadar da devam edecektir. Bu şehir bize atalarımızın emanetidir. Bu şehirde yapılacak her çalışma bir medeniyet tasavvurunun da inşasıdır.”

 

Projeler yakında başlıyor

 

“Bursa ile ilgili bir şehircilik vizyonumuz var” diyen Bakan Yardımcısı Demirtaş, Bursa’nın Bakanlık nezdinde öncelikli ve özellikli olarak gündemde olduğunu da ifade etti. Projelerden de bahseden Demirtaş, “Ulu Cami ve etrafında, Tarihi Hanlar Bölgesinde, tarihi silüetimizi bozan yapılar var. Bakanlık olarak bu yapılara ilişkin kamulaştırma sürecini başlatıyoruz. Tarihi Hanlar Bölgesinden başlayarak etaplar halinde 430 bin m2 alanı yenileyecek, restorasyonlarını yapacak, tarihi eserlerimizi gün yüzüne çıkaracağız. ‘Çarşıbaşı Meydan Projesi’ kapsamında ise Hanlar Bölgesinde 20 bin m2 bir meydan oluşturuyoruz. Projemizin maliyeti 150 milyon lira. 2020 yılında başlayıp 2021’de bitirmeyi hedefliyoruz. Eski stadyumun olduğu alanda inşaatı devam eden Millet Bahçemizi en kısa zamanda vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca Yıldırım ilçesi Gökdere mevkiinde 200 bin m2’lik alan ile Osmangazi ilçesi Soğanlı mevkiinde de 110 bin m2’lik alanda Millet Bahçeleri yapacağız” diye konuştu.

 

Demirtaş şöyle devam etti: “Son 18 yılda, Bursa’ya, eğitimden sağlığa, çevreden şehirciliğe, altyapıdan üstyapıya kadar çok çeşitli alanlarda toplam 55 milyar liralık yatırımı kazandırdık. Bakanlık olarak yaptığımız yatırımların bedeli ise 14 milyar liradır. Hedefimiz; Bursa’yı çevresiyle, şehirciliğiyle, dünya ile entegre olmuş, geniş ulaşım ağlarına sahip, ileri teknoloji ürünler üreten ve katma değer sağlayan bir dünya şehri yapmaktır.”

 

“İnşaat sektörü, dünyanın her yerinden talep alıyor”

 

İnşaatın, ülkemizin istihdam ve kalkınmasında lokomotif görevi yapan önemli bir sektör olduğunu söyleyen Demirtaş, “Yurt içi ve yurt dışında en başarılı olduğumuz sektörlerin başından geliyor. Ülkemiz, inşaat sektöründe, Çin’den sonra dünyanın ikinci büyük ülkesi durumunda. İş bitirme hızı, kaliteli malzeme kullanımı ve tecrübeli iş gücüyle sektörümüz dünyanın her yerinden talep alıyor” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Program soru cevap bölümü ve MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Alpay ile MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektörü Başkanı Özgür Kavaklı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’a verdiği hediye ile son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.