Hava Durumu

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın: Bu anayasada halk yok

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, 18 maddelik Anayasa değişiklik paketiyle vatandaşların tüm haklarının milletten alınıp saraya verileceğini söyledi. Aydın, "Bu 18 madde içinde halk, esnaf, sanayici, çiftçi, işçi, köylü, emekçi yok. Sadece bir kişi var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2017 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2017 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın: Bu anayasada halk yok
16 Nisan'da yapılacak referandumun gerçeklerini halka anlatmaya devam eden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, bu hafta Yenişehir, Karacabey, Mustafakemalpaşa ve İznik'te bir takım temaslarda bulunarak vatandaşlara neden 'Hayır' demeleri gerektiğini anlattı. Gittiği ilçelerde halkla buluşan, esnafı, kahvehaneleri, odaları ziyaret eden Aydın, Türkiye'nin aydınlık geleceği için 'Hayır' denmesi gerektiğini söyledi.

AKP Miiletvekillerinin dahi anayasa maddeleri hakkında bilgi sahibi olmadığını savunan Erkan Aydın, şu anda kimsenin derdinin başkanlık sistemi olmadığını, ülkenin gündeminin ekonomi, işsizlik, terör gibi vatandaşı etkileyen sorunlar olduğunu kaydetti.

Hükümetin algı operasyonu yaptığını söyleyen Aydın, "Sanki 17 Nisan'da işsizlik bitecek, dolar düşecek, terör bitecek, herkes dört dörtlük bir hayata başlayacakmış gibi algı yaratılıyor. Gerçek böyle değil. 16 Nisan'da 80 milyon bir sınava girecek. Aslında Cumhuriyet tamam mı, devam mı sınavı verecek. Ancak, 16 Nisan'da millet neyden sınava gireceğini bilmiyor" dedi.

"GERÇEKLER ANLATILIRSA YÜZDE 95 'HAYIR' ÇIKAR"

18 maddeyi herkese özellikle de AKP'lilere sorduğunu ama bir cevap alamadığını anlatan Aydın şunları söyledi:

Gerçekten anlatıldığında sandıktan yüzde 95 Hayır çıkacağına inanıyorum. O yüzden iktidar partisi çıkıp da bir tane maddeden bahsedemiyor. Sadece algı operasyonu yapıyor. Hayır diyenlere terörist diyor. Sen nasıl olur da kendin gibi düşünmeyeni terörist ilan edebilirsin? Kuvvetler ayrılığı ortadan kalkıyor, yasama yürütme, yargı bir kişinin emrine veriliyor. Denetim, denge, fren mekanizması ellerine geçiyor. Yani bir kişi isterse ülkeyi savaşa sokabilecek. Bütçe yetkisi tek kişiye veriliyor. Peki biz bu yetkileri neden vereceğiz? TBMM'de 'Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir' yazısını yazan yerden alıp, tek bir kişiye neden vereceğiz?

"TÜRKİYE'NİN TAPUSU NEDEN BİR KİŞİYE VERİLSİN?"

Bu 18 madde içinde halk, esnaf, sanayici, çiftçi, işçi, köylü, emekçi yok. Ne var, sadece bir kişi var. Bedel ödeyerek kazandıklarımızı, yüz yıllık demokrasi birikimimizi, parlamenter sistemin kazanımlarını bir kişiye devretmenin ne anlamı var? Bu yetki Kemal Kılıçdaroğlu'na da verilse biz karşıyız. Bunun kişilerle ve şu anki cumhurbaşkanıyla ilgisi yok. Böylesine yetkililer kötü birinin eline geçerse ne olacak? Bunun olmayacağının garantisi var mı? AKP'ye oy vermiş vatandaşlarımız da 'Hayır' diyeceğini söyleyen birçok kesim var. Genel anlamıyla 18 madde içerisinde halk yok, onun yerine kim var. Sadece tek adama verilecek olan Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu var. Türkiye'nin genel vekâletnamesi var. Ve biz bu vekaletnameyi verirsek, ülkeyi istediği gibi satar, ipotek ettirir, ne istiyorsa onu yapar. Buna gerek var mı? İnsan eşine, çocuğuna vermiyor bu vekaletnameyi. Buna izin vermeyelim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.