Hava Durumu

CHP Bursa Milletvekili İrgil'den 'Merinos'lu yanıt

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, partisinin İnegöl teşkilatında düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyet'i beğenmeyip eleştirenlere yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
CHP Bursa Milletvekili İrgil'den 'Merinos'lu yanıt
 Ülkenin ekonomik açıdan büyük bir çöküntüye gittiği için Varlık Fonu'nun kurulduğunu belirten İrgil; "Cumhuriyeti beğenmeyip eleştiriyorsunuz, o fakir Cumhuriyet 1923-33 arasında ülkede taş taş üstünde kalmamışken, gelir yokken fabrikalar kurdu. Hala Bursa'da Mustafa Kemal'in 1938'de açtığı Merinos'tan daha büyük fabrika yoktur. O Merinos binlerce kişiyi emekli etti, ülke ekonomisine katkı sağladı" diye konuştu.

Anadolu'daki gariban insanların kanından canından artırdığı Merinos'un, Sümerbank'ın, Etibank'ın satıldığını, Duyun-u Umumiye gibi ülkenin borçlandırıldığını ifade eden CHP'li İrgil şunları söyledi:

"O genç Cumhuriyet, Osmanlı'dan kalan milyonlarca dolar borcu ödedi, genç insanlarını yetiştirdi, yüzlerce okul ve fabrika kurdu. Ama siz Cumhuriyet dönemindeki kazanımların hepsini sattınız, bitirdiniz. Şimdi Varlık Fonu ile çocuklarımızı ve geleceğimizi ipotek altına oluyorsunuz. Bir gün gideceksiniz ama bu ülkenin çocukları borçlu kalacak. Biz bunun için hayır diyoruz."


2 Şubat 1938, Atatürk Merinos Fabrikası açılışı sonrası fabrikayı gezerken...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.