Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı Osmangazi'de karşılık buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlarla ilgili çağrısı Osmangazi'de karşılık buluyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı Osmangazi'de karşılık buldu
 Osmangazi Belediyesi 35 yeni muhtarlık binası inşa ederken, 2 yeni muhtarlık binası inşaatı ise sürüyor. Belediye, son 2 dönemde 136 muhtarın tamamına bilgisayar ve yazıcı dağıtarak teknolojik destek sağladı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, külliyede önceki gün 43. muhtarlar buluşmasında, muhtarların lehine gerçekleştirilen düzenlemelerden örnekler verip, hizmet binası olmayan muhtarlıklara, valilik kaymakamlıklar ya da belediyeler tarafından hizmet binası inşa edileceğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanının bu çağrısından çok önce Osmangazi'de ise muhtarlarla ilgili örnek çalışmalar yapıldı.
Osmangazi Belediyesi, muhtarlara ihtiyaçları doğrultusunda yeni muhtarlık binaları kazandırıyor. Vatandaşa en yakın kamu birimi olan muhtarların çalışma standardını yükseltebilmek adına her türlü desteği sağladıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi’ne bağlı 136 mahallemiz ve 136 muhtarımız var. Muhtar arkadaşlarımız, adeta bizim sahadaki gözümüz kulağımız. Mahallelerindeki sorunları bizlere ileten, iletirken aynı zamanda çözüm önerisini de sunan çalışma arkadaşlarımız. Osmangazi’yi daha güzel ve yaşanabilir hale getirmek adına birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Muhtarlarımızın vatandaşa daha hızlı ve verimli hizmet sunmasını sağlamak adına da çalışma standartlarını yükseltiyoruz. İhtiyaca göre bazı mahallelere yeni muhtarlık binaları inşa ederken, mevcut birçok muhtarlık binasını da yeniledik” dedi.
35 yeni muhtarlık binası yapıldı
Osmangazi'de son yıllarda 35 yeni muhtarlık binası yapıldığını ifade eden Başkan Dündar, "2 yeni muhtarlık binasının yapımı devam ediyor. 2 muhtarlık binasını kapsamlı olarak tadilattan geçirildi. Muhtarlara yazıcı ve bilgisayar desteği de sağlayarak hizmette kalite arttırılıyor. Görevde olduğumuz 2 dönemde toplam 136 muhtarımızın tamamına bilgisayar ve yazıcı desteği sağlamış oluyoruz" diye konuştu.
Ebu İshak'ta modern bina yükseliyor
Osmangazi Belediyesi, son olarak Ebu İshak Mahallesi’nde yeni ve modern bir muhtarlık binası inşa ediyor. Toplam 115 metrekarelik alan üzerine tek kat olarak inşa edilen muhtarlık binasının içerisinde muhtarlık odası, mutfak ve tuvalet yer alacak. Mahallenin tarihi dokusuna uygun, Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanan binanın çevresi yeşil alan olarak düzenlenecek. Muhtarlık binasının etrafında ahşap oturma grupları yer alacak. Binanın kaba inşaatı tamamlanarak, sıva ve diğer ince işçiliklerine başlandı. Muhtarlık binasının 3 ay içerisinde hizmete açılması hedefleniyor.
Başkan Dündar, “Muhtarların çalışma ortamlarını güzelleştirmek adına hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Ebu İshak Mahallemiz’de de yeni muhtarlık binası büyük bir ihtiyaçtı. Kamulaştırma yaparak elde ettiğimiz arazi üzerine inşa edeceğimiz muhtarlık binası için bölgenin tarihi dokusuna uygun bir proje hazırladık. Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarladığımız muhtarlık binamız, ofisi, bekleme salonu ve mutfağı ile Ebu İshak Mahallemize yakışacak. Muhtarımız yeni binasında hizmetlerini en güzel şekilde sürdürecek. Mahallemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Ebu İshak Mahallesi Muhtarı Mustafa Durmaz da, “Osmangazi Belediyemiz tarafından yaptırılan muhtarlık binamızın inşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor. Böyle güzel bir muhtarlık binasında görev yapacağım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Kendim ve mahallelim adına Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.