Bursa'nın Keles ilçesinde kadınlar kış aylarının vazgeçilmezi olan tarhanalarını hazırlamaya başlandı.
Haber Giriş Tarihi: 17.09.2018 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2018 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kelesli kadınlar kışlık tarhanalarını yapmaya başladı. Keles’in Gököz köyünde yaşayan Serpil Yalçın, kışın soğuk günlerinde pişirilen enfes tarhananın tadına doyum olmadığını belirtirek, “Köydeki komşularımızla imece usulü toplaşarak tarhanamızı yapıyoruz. Şehirlerde tarhana yapamayan sevdiklerimize de hediye ediyoruz. Hamura kırmızı biber, domates ve soğan kattıktan sonra 1-2 gece bekletiyoruz. Sonra hamuru parçalara ayırıyoruz. Böldüğümüz hamuru fazla güneş görmeden kurutup elekten geçiriyoruz. Ardından güneşte bekleterek kurutuyor, sonra toprak küplerimize koyuyoruz” diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Dağ ilçelerinde tarhana hazırlıkları başladı
Bursa'nın Keles ilçesinde kadınlar kış aylarının vazgeçilmezi olan tarhanalarını hazırlamaya başlandı.
En Çok Okunan Haberler