Hava Durumu

DARBE GİRİŞİMİNİ HER VATANSEVER GİBİ LANETLİYORUM

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada “O gün, ne olduğunun anlaşıldığı ilk anda açıkladığım gibi bugün de aynı duygu ve düşüncelerle her vatansever gibi lanetliyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2017 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2017 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
DARBE GİRİŞİMİNİ HER VATANSEVER GİBİ LANETLİYORUM
 Yıllar içinde devletin tüm organlarına nüfuz eden FETÖ’nün silahlı darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz’un yıldönümünde yazılı bir açıklama yapan CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, “Darbe girişimi bu ülkenin gördüğü en kanlı ve en vahşi darbe girişimiydi” diyerek ekledi: “İsterse 100 yıl geçsin, yapanlar kadar bu zemini hazırlayanlar da yargı önüne çıkarılmalıdır.”

CHP’li İrgil açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

“Silahlı olsun olmasın her türlü darbe, bir ülkenin kaderini etkileyen, değiştiren ama mutlaka başta insani ve toplumsal alanlarda olmak üzere demokrasi ve refah düzeyini gerileten sonuçlar doğurur. 15 Temmuz’da her ne kadar neticeye ulaşamamış bir darbe gerçekleşmiş olsa da, niyet edilen şey antidemokratik ve kabul edilebilir değildir.

ATATÜRKÇÜ ASKERLER ÖNLEDİ

 15 Temmuz darbe girişimi bu ülkenin gördüğü en kanlı ve en vahşi darbe girişimiydi. Vatansever, sağduyulu halkımızın ve isimsiz kahramanların darbecilere karşı verdiği demokrasi mücadelesi kadar hayatını kaybeden 249 kişi de unutulmayacaktır. Ancak şu da unutulmamalıdır ki; cemaatin ele geçirdiği ve Türk ordusunun bir neferi sayılması mümkün olmayan silahlı kişilerin karşısında vatansever ve Atatürkçü askerlerin çabası ve direnişi olmasaydı, bu ülke çok daha ağır bir durumla karşı karşıya kalacaktı. Bir kez daha anlaşılmıştır ki, bu ülkenin bekası vatansever ve Atatürkçü askerlerin korumasındadır.

 BİRLİK RUHU DARMADAĞIN OLDU

 15 Temmuz darbe girişimine dair şunun da unutulmaması gerekir; o gece bombalara hedef olan Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında devlete yapılan darbe girişimine karşı dört partinin milletvekilleri de demokrasi mücadelesi vermiş ve örnek bir birlik ruhunu oluşturmuştu. Ne yazık ki, darbe girişiminin üzerinden bir ay bile geçmeden bozulan birlik ruhu, bir yılın sonunda darmadağın oldu. İktidar partisinin 15 Temmuz’u bahane ederek bir yıldır ülkeyi OHAL ile yönetmesi, gecelik kararnamelerle getirilen Anayasa’yı çiğneyen düzenlemeler, Meclis’in çalıştırılmaması, keyfi kapatmalar-ihraçlar-yaftalamalar, artan toplumsal baskı ve en sonunda da hukuki olmayan yöntemlerle Anayasa’nın değiştirilmesi söz konusu birlik ruhunun dağılmasında en önemli payı oluşturdu.

 100 YIL GEÇSE DE UNUTULMAYACAK

 O gün korku ve panikle dar zamanda birlik beraberlik çağrıları yapan iktidara hem Meclis’te, hem sokaklarda destek veren muhalefete karşı iktidarın da Saray’ın da samimiyetsizliği ortaya çıktı. OHAL’den vazgeçemeyen, muhalif her kesime karşı büyük bir baskı kuran iktidarın tek derdi bireysel iktidarını korumak ve devamını sağlamak. Üzerinden bir yıl geçmesine karşın, hala darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkarılmamış olması iktidarın başarısızlığı ama daha çok üzerindeki şaibelerin doğruluğu anlamına gelmektedir.

Bir yıl önce, o gece yaşananların bir darbe girişimi olduğunu öğrendiğim ilk anda açıkladığım gibi bugün de aynı duygu ve düşüncelerle her vatansever gibi darbe girişimini lanetliyorum.Üzerinden isterse 100 yıl geçsinbu darbe girişimini yapanlar, içinde bulunanlar, destekleyenler gibi bu zemini hazırlayanlar da yargı önüne çıkarılmalıdır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.