Hava Durumu

Darüşşafaka’nın ilk adımı Bursa’dan

Türkiye tarihinin eğitim alanındaki ilk sivil örgütlenme örneği Darüşşafaka, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle Anadolu’ya ilk kez Bursa’dan açılmayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Darüşşafaka’nın ilk adımı Bursa’dan

Yoksul, yetim ve öksüz çocukların eğitim öğretimine katkı verilmesi için 1863 yılında padişah fermanıyla kurulan ve Türkiye tarihinin eğitim alanındaki ilk sivil örgütlenme örneği olan Darüşşafaka yöneticilerini daha önce Bursa’da ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kez kurumu yerinde ziyaret etti. Toplantıda kurumun eğitim çalışmaları, faaliyet alanları ve İstanbul dışında da örgütlenme politikası ele alındı. Toplantının ardından sınıfları gezen Başkan Altepe, öğrencilerle sohbet etti.

EĞİTİMDE DE ÖNCELİK KALİTE
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hedefleri olan Türkiye’de yeni neslin en iyi eğitimi alması ve vizyon sahibi olmasının Betticket büyük önem taşıdığını söyledi. Öğrencilerin en iyi eğitimi alacağı kurumları oluşturmanın da en önemli görevli arasında yer aldığını ifade eden Başkan Altepe, “Bu hedef doğrultusunda köklü eğitim kurumlarını inceliyoruz. Darüşşafaka da Türkiye çapında tüm şehirlerden öksüz ve yetimlere sahip çıkan örnek bir kuruluş. Daha önce de kurum yöneticileriyle görüşmüştük, farklı tekliflerle bize de gelmişlerdi. Bu kuruluşu inceledik, görüşmeler yaptık, uygulamaları yerinde gördük. Öksüz ve yetim çocuklarımızın nasıl güzel bir eğitimden geçtiğini, Türkiye’nin geleceğine ne kadar katkı sağlayacaklarını görmüş olduk. Amaç bu tür marka eğitim kurumlarını Bursa’ya taşımak. Benzer uygulamaları Bursa’da yapabilmek amacıyla en kaliteli marka eğitim kurumlarımızı Bursa’mıza kazandırmış olacağız” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.