Hava Durumu

Denizler terk edilmiş av araçlarından temizleniyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nce birincisi 2016 yılında gerçekleştirilen “Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi” Bursa’da da yürütülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2017 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2017 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Denizler terk edilmiş av araçlarından temizleniyor
 Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Gemlik’in Narlı beldesi ile Karacabey’in Bayramdere sınırları arasında kalan bölge de 67 dalış yapılarak 175 bin 500 metrekare alan tarandı. Yapılan çalışmalar süresince 1 adet trol takımı, irili ufaklı çok sayıda çapa, 1 adet aldarga takımı, 1 adet dreç, 11 boy misina ağı denizden çıkarıldı.

Proje 2014 yılında Adana, Hatay, İstanbul ve Muğla illerinde uygulamaya konuldu. 2015 yılında projeye Balıkesir'in yanı sıra İstanbul, İzmir, Mersin, Hatay ve Sinop illerinde devam edildi. 2016 yılında Bursa da projeye dahil oldu. Projeyle su ürünlerinin kontrolsüz avcılığının engellenmesi suretiyle biyolojik ve ekonomik kayıpların azaltılması, terk edilmiş av araçlarının ortamdan uzaklaştırılması, riskli bölgelerin belirlenmesi, balıkçılarımızın bilinçlendirilmesi hedefleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.