Hava Durumu

Dikiş makineleri ile tarihe yolculuk

Bursa’da, Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, ziyaretçilerine Türkiye’nin en eski dikiş makineleri ile keyifli bir tarih yolculuğu sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Dikiş makineleri ile tarihe yolculuk
 2011 yılında ziyarete açılan ve 7 bin metrekare alan üzerinde kurgulanan müzede, Bursa’nın son dönem tekstil sanayii canlandırılıyor. 4 farklı bölümden oluşan yünün işlenmesinden kumaş haline getiriliş hikâyesinin anlatıldığı, Bursa’nın ipekçilik tarihine ayrı bir bölümün ayrıldığı müze, bünyesinde yakın tarihin ipek, dokuma, tekstil sanayii, dikiş tarihi ve terzilik mesleğine dair en kıymetli miraslarını barındırıyor. Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi, bugünlerde ise ilginç bir sergiye ev sahipliği yapıyor.
Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’ne bağışlanan dikiş makineleri Türkiye’nin en eski modelleri olma özelliğine sahip. Sergide terzilik sektörünün ve ev ekonomisi anlayışının nasıl geliştiği, Türkiye’nin dikiş makineleri ile nasıl tanıştığı anlatılıyor.
Bursa, Anadolu’da dikiş tarihinin gelişiminde başı çekerken yurt dışından ithal edilen dönemin dikiş makineleri el gücüyle çalışacak şekilde tasarlanmış. Dikiş makinelerinin evlere girmesi ile birlikte satıcıların yıllarca bu makinelerinin nasıl kullanılacağını göstermek ve anlatmak için kurslar düzenlendiği de sergide yer alan ayrıntılardan bazıları. ‘Dikiş makineleri’ sergisi pazartesi günleri hariç her gün 09.30 ile 17.00 saatleri arsında ziyaret edilebilir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.