Hava Durumu

Dinozorlar halkın arasına girdi

Bursa’nın en işlek caddeleri olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Altıparmak, Heykel ve Kent Meydanı civarlarında dinozorları halkla buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Dinozorlar halkın arasına girdi

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi TÜBİTAK’ın yaklaşık 1 milyon liralık desteği ile 150 milyon yıl önce dünya hayatına egemen olan dinozor replikalarını Bursalılarla buluşturma planın ilk ayağını gerçekleştirdi. TÜBİTAK’ın BTM için getirttiği ve birçok ülkede büyük ilgi gören “Devr-i Dinozor” sergisinde 3 farklı çağda yaşamış, 13 ayrı dinozorun birebir replikleri yer alacak. Serginin senaryosu, bilimsel verilerin ışığında tanımlanmış dönemlere göre belirlenirken, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin içinde izlenime sunulacak olan gezici sergi, 534 metrekareli dev bir alan üzerine kurulacak.

Halkın arasında gezinti yapan dinozorları gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar benzerliği nedeniyle vatandaşlar hem ürktü hem de selfi yapmak, fotoğraflamak için etrafından ayrılmadı. Şimdiden büyük ilgi gören dinozorların sergilenmesi heyecanla bekleniyor. BEDİA BARAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.