Hava Durumu

DİPSİZ KUYU GURUBUNA ZABITA ENGELİ!

Görme engelli Emre Sunar, Özkan Yakamoz, Fatih Ercüment Acar, Gökhan Bozkurt isimli 4 genç tarafından kurulan "Dipsiz Kuyu" müzik gurubu sokak müzisyenlerine, polis ve zabıta göz açtırmıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
DİPSİZ KUYU GURUBUNA ZABITA ENGELİ!
"Bizim yaptığımız iş değil, dilencilik değil, bir kültürü hayata geçiriyoruz" diyen Dipsiz Kuyu grubu gençleri zabıta ve polis baskısından şikayet ettiler.

Halkın sevgisini ve ilgisini çeken gençlere vatandaşlar destek veriyor.

Yaşadıkları sıkıntı hakkında gazetemize bilgi veren görme engelli Emre Sunar şunları kaydetti: " Biz 4 arkadaşız. Farklı yerlerde müzik çalıyorduk. Birbirimizi dinledik ve çok uyumlu olabileceğimizi anlayarak bir araya gelmeye karar verdik. Şimdi bir grubumuz oldu. Farklı enstrümanlarla çok güzel repertuarlarla halkımıza güzel müzik ziyafeti veriyoruz.  Kimseye bir zararımız yok. Kimseden zorla para talep etmiyoruz. Gündüz işimiz var çalışıyoruz akşam burada buluşup müzik çalıyoruz. Bir arkadaşımız da öğrenci. Vatandaş bizi çok seviyor. Kalabalık bir dinleyici kitlemiz oldu. Bize mekanlardan teklifler geliyor. İstesek istediğimiz mekanda sahne alır çalarız. Bizim amacımız maddi imkanı olmayan, mekanlara gidecek durumu olmayan vatandaşlarımıza müzik yapmak. Biz özgür müzisyenleriz. Müzik evrenseldir. Dünyanın her yerinde her alanda özgürce çalınır. Türkiye'de bile bütün büyük illerde gençler sokakta müzik yapıyor. Sadece Bursa'da müzik yapmak yasak. Sürekli zabıta, polis tarafından baskı uygulanıyor. Vatandaş bize sahip çıkıyor. Bizler kötü bir şey yapmıyoruz. Türkiye'nin hatta Dünya'nın her yerinde müzik yapmak, söylemek nasıl özgür ise Bursa'da özgür olsun istiyoruz"

Ayrıca müzisyenleri dinleyen vatandaşlar da yoldan geçerken onları dinlemekten çok mutlu olduklarını, gençlerin çok başarılı bulduklarını ve sırf onları dinleyebilmek için işten çıkınca, evlerine giderken bu yolu kullandıklarını ve gençlere destek verdiklerini söylediler.

HABER: BEDİA BARAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.