Hava Durumu

DOĞA’M EVİMDE SIRA DIŞI BİR DİJİTAL DENEYİM SUNUYOR

Doğa’m Evimde online eğitim platformu, Doğa Koleji öğrencilerine oyunlardan dijital müzelere, yaratıcılığı geliştirecek aktivitelerden konserlere kadar çeşitli online içerikler sunarak, öğrencileri evlerinden kültür ve sanat yolculuğuna çıkarıyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2020 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2020 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
DOĞA’M EVİMDE SIRA DIŞI BİR DİJİTAL DENEYİM SUNUYOR
 Öğrenciler, Louvre Müzesi’nden Dünyanın Yedi Harikası arasında gösterilen Machu Picchu Antik Kenti’ne kadar dijital müzeler ve tarihi öneme sahip bölgelere, online konserler, eğitici oyunlar ve yaratıcılığı geliştirici faaliyetlere Doğa’m Evimde online eğitim platformu üzerinden ulaşabiliyor.

Doğa Koleji, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından alınan uzaktan eğitim kararını verimli bir şekilde uygulayabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Doğa Koleji, öğrencilerin kişisel gelişimlerini desteklemenin yanı sıra; kaliteli ve keyifli zaman geçirebilmeleri için Doğa’m Evimde platformuna yeni bir arayüz ekledi. V-Club adı verilen bu arayüzde, öğrenciler ve veliler ilgi alanlarına göre birçok içeriğe ve online etkinliğe ücretsiz olarak ulaşabiliyor. Söz konusu arayüz, eğitici ve öğretici web sitelerin bağlantılarının yer aldığı bir platform olarak hizmet veriyor.


KONSERLERDEN MÜZELERE DİJİTAL SERÜVEN

Doğa’m Evimde V-Club’ta yer alan konserler bölümünde dünyanın farklı bölgelerindeki önemli orkestraların konser kayıtlarına erişilebiliyor. Zengin bir içerik sunan bölümde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın konserleri, Berlin Filarmoni Orkestrası ve Budapeşte Festival Orkestrası gibi önemli orkestraların kayıtlarına erişilerek müziğe meraklı öğrencilerin ve ailelerin keyifli zaman geçirmesine katkı sunuluyor. V-Club’ta yer alan Müzeler bölümünde ise Fransa’nın Paris kentindeki Louvre Müzesi’nden Peru’da yer alan ve Dünyanın Yedi Harikası arasında gösterilen Machu Picchu Antik Kenti’ne kadar müzeler ve tarihi bölgelerin web sayfalarına ilişkin bağlantılar yer alıyor. Doğa öğrencileri, tek bir platform üzerinden dijital müzelere ve online konserlere ücretsiz ulaşabiliyor. Öğrenciler, evde kaldıkları süre içinde sıra dışı bir dijital serüvenin kapılarını aralama şansı yakalıyor.


EĞİTİCİ OYUNLAR VE YARATICILIĞI GELİŞTİREN PROGRAMLAR

Doğa’m Evimde V-Club’ta bulunan Eğitici Oyunlar bölümünde ise öğrencilerin bilimsel, sosyal ve teknolojik konulardaki farkındalığını artırmak amacıyla hazırlanan oyunlar yer alıyor. Ayrıca “Sen de Dene” isimli bölümde öğrencilerin yaratıcılığını geliştirmek için birçok aktivite bulunuyor. Görsel tasarımdan hikâye üretmeye, animasyondan kodlamaya kadar birçok içeriğe yine ücretsiz bir şekilde erişim sağlanabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.