Hava Durumu

Doruk Sağlık Grubu’ndan UEDAŞ personeline “stres” konulu seminer

BURSA’da Doruk Sağlık Grubu ve UEDAŞ “çağın hastalığı” olarak nitelendirilen “stres” konusunu ele adı. Doruk Sağlık Grubun Yıldırım Hastanesi Klinik Psikolog Nergis Öksüz tarafından UEDAŞ personeline, “İş Hayatında Stres ve Stresten Korunma Yöntemleri” konulu seminer düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2019 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2019 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Doruk Sağlık Grubu’ndan UEDAŞ personeline “stres” konulu seminer
 Doruk Sağlık Grubu ile UEDAŞ, ortaklaşa “çağın hastalığı” olarak nitelendirilen “stres” konusunu ele alan seminer düzenledi. UEDAŞ Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan Klinik Psikolog Nergis Öksüz, stressiz bir hayat yaşamanın mümkün olmadığını ama stresi yöneterek zararlarını minimize etmenin mümkün olduğunu ifade etti. Öksüz, “Stres, baş edemeyeceğimizi düşündüğümüz bir olay sonucunda doğar. Önce zihin, sonra beden ve en son da davranışa yansır ve her bireyde farklılık gösterir. Stresin kaynağının aynı nedene bağlı olduğu durumlarda dahi bireylerin olaylara verdiği tepkiler ve kaygı düzeyleri farklılık göstermektedir” dedi.


İŞ STRESİ



İş stresi kavramına da değinen Öksüz, iş hayatının aile hayatının öne geçtiğini ve bu durumunda stres kaynaklarından biri olduğunu ifade etti. Öksüz şöyle devam etti: “İş stresi yaşamanız için, iş yerinde muhakkak bir sorun olması gerekmektedir. Bu anlamda genelde 2 kategoride sorun vardır. Ya işin kendisi, ya da beraber çalışılan kişilerle olan etkileşiminiz. Eğer stresinizi temel kaynağı işin kendisiyse iş ya potansiyeliniz üzerindedir,  ya da siz orantısız şekilde yüksek hissediyorsunuzdur. Eğer iş arkadaşlarınız stresinizin kaynağı ise arkadaşlarınızın davranışlarına zihnen takılıyorsunuz demektir”



İŞVERENLERE ÖNERİLER



İşverenlere birkaç öneri de bulunan Öksüz, şöyle devam etti: “Mizaçlar ve yaşantılar farklı ise, strese yanıt da değişir. Stresle güçlü değil, sağlıklı bağ kurulması desteklenmeli. Kurumda, zihin ve ruh sağlığı hizmetleri sunulmalı ya da desteklenmeli. Çünkü stres iyi yönetilemediğinde depresyon ve kaygı gibi sorunları da beraberinde getirir. Bu da kişinin hem kendisine, hem de iş performansına olumsuz yansıyarak, kuruma zarar verir.”


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.