Hava Durumu

DÜNYA’NIN EN CÖMERT ÜLKESİ TÜRKİYE

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yaptığı proje ve desteklerle 54 ülkede Dünya’da en fazla insani yardım yapan ülkesi oldu. 150 ülkede on binlerce proje ile kalkınma yardımlarında rekor artış sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
DÜNYA’NIN EN CÖMERT ÜLKESİ TÜRKİYE
 Bursalı gazetecilere açıklama yapan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)  basın müşavirliği yetkilileri, TİKA çalışma ve projeleri hakkında bilgi verdi.

“Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Ülkemizin dünyada ve bölgesinde önemli bir aktör haline gelme çabasının bir uzantısı olarak 2000’li yıllardan itibaren dış politika anlayışımız önemli değişimler geçirmiştir. Bu değişim doğrultusunda TİKA faaliyet coğrafyasını genişletmiş; 2002 yılında 12 olan Program Koordinasyon Ofisi sayısını 2011 yılında 25’e, 2012 yılında ise 33’e yükseltmiştir. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı bugün 56 ülkede 58 Program Koordinasyon Ofisi ile faaliyet göstermektedir. Ülkemizin izlemiş olduğu aktif ve ilkeli dış politikaya bağlı olarak çalışma yaptığımız ülkelerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Türkiye, TİKA aracılığı ile dost, kardeş ve akraba ülkelere yönelik olarak yaptığı çalışmaların temelinde bir barış kuşağı oluşturma çabası bulunmaktadır. TİKA kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasında işbirliği mekanizması görevi yürütmekte; tüm bu aktörleri ortak paydalarda buluşturmakta ve Türkiye’nin kalkınma yardımlarını kayıt altına almaktadır. 2002 yılında ülkemizin kalkınma yardımları 85 Milyon ABD doları iken bu rakam 2015 yılında 3 milyar 913 milyon ABD dolarına yükselmiştir. Türkiye bugün aynı dili konuştuğumuz ülkelerle en çok teknik işbirliği yapan kuruluşları arasında yer almaktadır. TİKA, ofislerinin bulunduğu ülkelerle beraber 5 kıtada 170'e yakın  ülkede kalkınma merkezli işbirliği çalışmaları yapılmaktadır. Ülkemiz TİKA aracılığı ile Pasifik’ten Orta Asya’ya, Ortadoğu ve Afrika’dan Balkanlara, Kafkasya’dan Latin Amerika’ya kadar birçok ülke ile bilgi ve tecrübesini paylaşıyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan’ın Akkar vilayetinde Kavaşra kasabasında kadınların istihdamına yönelik tekstil atölyesi kurdu. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Güney Sudan’ın başkenti Cuba’da 1.100 aileye gıda yardımında bulundu. Bangladeş’in kuzeydoğusunda bulunan 650 öğrencinin eğitim gördüğü köy okulu için yenilenme ve kapasite artırım çalışmalarında bulundu.  Moğolistan’ın batısında Göktürk eserlerinin en yoğun olduğu bölge olan Hovd vilayetinin Darvi İlçesinde bulunan 1926 yılında kurulmuş devlet okulunun tamirat ve tadilat işleri Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tamamlanarak Moğolistan 2015 – 2016 eğitim ve öğretim yılında hizmete açıldı. Yemen’de iç savaş nedeniyle ilaç sıkıntısı yaşayan Aden Diyaliz Merkezi’ne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tıbbi malzeme desteğinde bulunuldu. Lübnan’da Gelecek Nesil Derneği’ne tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan’da sağlık alanında desteklerine devam ediyor”

HABER: BEDİA BARAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.