Hava Durumu

E-reçete ve ilaç takip sistemi Türk hayvancılık sektörünü önünü açacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın veteriner hekimler için uygulamaya koyduğu e-reçete ve ilaç takip sisteminde (İTS) yaşanan sıkıntılar, BAOB Yerleşkesi’nde yapılan toplantıda masaya yatırıldı. Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) Başkanı Sinan Sağlam, uygulamaların doğru ve faydalı olacağına inançlarının tam olduğunu, yaşanan sıkıntıların giderilmesi konusunda bakanlıkla işbirliği yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2018 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2018 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
E-reçete ve ilaç takip sistemi Türk hayvancılık sektörünü önünü açacak
 Türk hayvancılık sektörüne uzun vadede sayısız faydalar sağlaması beklenen İTS konusunda ocak ayında gerçekleştirilen toplantıya bakanlık yetkilileri katılarak uygulamayla ilgili bilgilendirme yapmıştı. BAOB’da, BVHO ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ikinci bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi. 1 Ocak’ta e-reçete, 1 Mart’ta da ilaç takip sistemi uygulamasının başlamasının ardından, ortaya çıkan sorunların ela alındığı toplantıda, sıkıntıların karşılıklı diyalogla aşılacağı ve sistemin zamanla kusursuz işlememeye başlayacağı vurgulandı. 

Hayvancılık sektörünü büyük katkı sağlayacak 
BVHO Başkanı Sinan Sağlam, toplantıda yaptığı konuşmada, e-reçete ve ilaç takip sisteminin Türk hayvancılık sektörünün önünü açacağına, geleceğe yönelik sağlıklı politikaların belirlenmesine katkı sağlayacağına inandıklarını bir kez daha vurguladı. Bu iki uygulamaya Haziran ayında da aşı takip sisteminin (ATS) entegre edileceğini hatırlatan Sağlam, uygulamaların eğitimlerle yaygınlaştırılması gerektiği görüşünü tekrarladı. Bir sektöre birden fazla ve ani müdahalelerin, sektörde arızalar çıkartabileceğini kaydeden Başkan Sağlam, ortaya çıkan sorunlara iyi niyetle yaklaştıklarını ve Bakanlığa, yapıcı teklifler götürdüklerini söyledi. Özelikle ilaç takip sistemi konusunda verilen sürenin yetersiz kaldığını, buna en başından itiraz etmelerine rağmen kabul görmediğini belirten Sağlam şunları söyledi: 
“Sistemin uygulanmaya başlanmasının ardından meslektaşlarımıza ellerindeki ilaçları sisteme girmeleri, stok durumlarını bildirmeleri için 10 gün süre verildi. Veteriner hekimlerimiz hem günlük rutin çalışmasını yapacak, hem sisteme giriş yapacak. Bu 10 günde mümkün müydü? Nitekim 10 günlük süre daha verildi. Ama bu konuda da yine son gün son dakikada karar verilmesi, sıkıntı oluşturdu. Tüm bu sıkıntılara rağmen uygulamaların, eğitim toplantılarının yaygınlaştırılması, Ankara’nın iyi niyetli yaklaşımları sayesinde zamanla sağlıklı şekilde çalışır hale geleceğine inanıyoruz. Bursa Veteriner Hekimler Odası olarak, uygulamaların faydalı olacağına inancımız gereği Bakanlığı’nın yanında olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum"
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.