Hava Durumu

'Ecdadın kök saldığı topraklara tekrar tutunmalıyız'

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Yapmamız gereken, ecdadın tutunduğu dallara ecdadın kök saldığı topraklara tekrar tutunmamız ve o kökleri tekrar ihya etmemiz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
'Ecdadın kök saldığı topraklara tekrar tutunmalıyız'
 Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bursa Temsilciliği'nin açılış törenine katılan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Osmanlı devleti kurulduktan 100 yıl sonra bir fetret dönemi çıkarılmaya çalışıldığını hatırlattı.

 

Başbakanlığı devraldığı kongrede bu tarihi anlatıp böyle bir fetret çıkartmaya çalışacaklara karşı hep beraber omuz omuza yürümeleri gerektiğini söylediğini anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:
 

"İşte bugün 15 Temmuz'da da benzer bir fetreti bu ülkeye yaşatmak isteyenler çıktı. Görünüşte dini argümanlar kullanarak dini istismar eden bu güruhlar bir taraftan, aynen o eski dönemde Torlak Kemal ve diğerlerinin yaptığı gibi bu devleti parçalamak isteyen PKK, DEAŞ ve diğer niceleri... Aynı saldırılarla karşı karşıyayız. Yapmamız gereken, ecdadın tutunduğu dallara ecdadın kök saldığı topraklara tekrar tutunmamız ve o kökleri tekrar ihya etmemiz. Bugün birlik düşüncesini hakim kılmalıyız. Parçalamak isteyenlere karşı kardeşlik bilincini hakim kılmalıyız. Hedefimiz, küçük hesap yaparak büyük bir yola çıkmış Osmanlı devletini parçalamak isteyenlere karşı, büyük davaların sözcüsü olmaktır. O fetret döneminde Çelebi Mehmet Han ve çevresindekilerin gösterdiği fedakarlıklar olmamış olsaydı bugün bu topraklarda cihan devletinin varisleri ve onurlu bir cumhuriyetin vatandaşları olarak yaşama imkanımız olmayacaktı. Şimdi de bugün burada bu güzel mekanda bunları hatırlıyor ve yad ediyorsak bunda 15 Temmuz gecesi şehit düşen kardeşlerimizin, Hakkari Çukurca'da bölücülere karşı şehit düşen aziz kahramanlarımızın büyük payı ve hisseleri var."
 

"Fetret yaşatılmasına izin vermeyeceğiz"
 

Türkiye'de tekrar bir fetret yaşatılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Davutoğlu, "Devletimizin bekasını ve milletimizin huzurunu teminat altına almak için siyaset ve devlet bilincimizi millet irfanıyla bütünleştirmemiz ve hangi suretle olursa olsun ve hangi kılıkta gelirse gelsin bu milleti kardeş kavgasına sevk etmek, bu devleti parçalamak isteyenlere karşı omuz omuza durmamız gerekir." ifadelerini kullandı.
 

Davutoğlu, 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek, şunları kaydetti:
 

"15 Temmuz'da Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla hep beraber 78 milyon, ülkenin her köşesinde karanlık zannedilen bir geceyi aydınlık bir güne çevirmişse işte bu milletin ruhuna, zihnine zerk edilmiş olan bu derin bilinç sayesindedir. O gün millet görünüşte örgütlü değildi. AK Parti'nin, sivil toplum kuruluşlarının grupları vardı ama o akşam 20.30-21.00 itibarıyla bakıldığında herkes günlük hayatını yaşıyordu. Ama bir his 22.30-23.00 civarında 'Bu millet tehlike altında, bu millet fetrete götürülmek isteniyor.' denilen bir his, herkesin gönlünde uyanıp daha Cumhurbaşkanımızın çağrısı olmadan dahi sokaklara, meydanlara çıkmışsa ta 600 yıl önce yaşanan o fetret dönemindeki bilincin bu döneme yansımasının bir sonucudur. İzin vermeyeceğiz, ne olursa olsun bir daha bu topraklarda fetret yaşatılmasına izin vermeyeceğiz."




Kaynak: AA - Foto: AA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.