Hava Durumu

Edebey'de elma hasadı başladı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde elma hasadı başladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2018 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2018 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Edebey'de elma hasadı başladı
 Edebey Mahallesi'nde bu yıl beklenen rekolte 5 bin ton. Verimli tarım arazilerinde yetişen ürünleriyle meyvecilikte Türkiye’nin önemli merkezlerinden birisi olan Edebey'de çiftçiler elma hasadına başladı. Üreticilerden Bülent Candan, geçen yıla göre bu yıl hasadın daha iyi olduğunu belirterek, ''3,5 dönümlük bir yerimiz var. Bu yıl 16 ton rekolte bekliyorum. Geçen seneye nazaran bu yıl ürünler daha verimli. Tek sıkıntımız işçi bulamıyoruz. Son dönemlerde özellikle mazot, gübre ve ilaç fiyatlarına yapılan zamlar bizleri zor duruma düşürüyor'' diye konuştu. 
Edebey Muhtarı Resul Kayman ise, ''Şimdi çiftçiler yeni sisteme ayak uydurmaya başladı. Çiftçilerimiz sistemli bir bahçe çalışmasıyla köyümüzde bodur şekli dediğimiz, az toprakla çok ürün sistemine döndü. Gübre, mazot çok pahalı. Bir de tarım işçisine verilen paraları da düşünürsek bize bir şey kalmıyor. Mahallemiz ilçede ilk meveyi üreten bölgelerden birtanesi. Babasultan barajından gelen sulamayla su sıkıntısından kurtulduk, ama daha çok çiftçiye destek verilmesi gerekiyor" dedi. 
Muhtar Resul Kayman, bu yıl fiyatlar da bir nebze de olsa artış olduğunu belirterek, "Tek anlamadığımız şey tarlada elma 1, pazarda 5 lira. Parayı kim kazanıyor hiç kimsenin aklı almıyor'' diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.