Hava Durumu

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1’Nolu Şube Başkanı Şeker 2016-2017 eğitim-öğretim yılını değerlendirdi

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1’Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılını değerlendirdi. Şeker, FETÖ ile mücadelenin titizlikle yürütülmesi ve sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2017 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2017 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Eğitim-Bir-Sen Bursa 1’Nolu Şube Başkanı Şeker 2016-2017 eğitim-öğretim yılını değerlendirdi
 Bursa’da 570 bin öğrenci karnelerini alırken, Eğitim-Bir-Sen Bursa 1’Nolu Şube Başkanı Numan Şeker de 2016-2017 eğitim ve öğretim yılını değerlendirdi. Şeker, öğrencilerin bu süre içinde dinleneceğini, öğretmenlerin yenileceğini, yöneticilerin ise sorunların tespiti ve çözümü için planlama yapacağını söyledi. Şeker, “Fedakarca çalışmalarından dolayı tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum. Eğitim, birebir insan ilişkilerine dayanması bakımından hassas, o ölçüde yorucu ama geleceğin yararına olduğu için değerli ve güzeldir. Ancak bu amaca ulaşmak için sadece okul binası inşa etmek doğru değildir. Öğretmenlerin çalışma şartları düzeltilmeli, mali ve sair özlük hakları geliştirilmelidir. Türkiye’nin yarınki sorumluluklarını üstlenecek nesiller yetiştirmek, çağın gereklerine cevap verebilecek nitelikte güncel gücünü değerlerimizden alan bir müfredatla mümkündür. Daha verimli bir eğitim dönemi için gereken adımların bugünden itibaren atılması gerekmektedir” diye konuştu.
Masumların korunması, hainlerin hak ettikleri cezayı alması için FETÖ ile mücadelenin titizlikle yürütülmesi gerektiğini belirten Şeker, “Her şeyden önce manipülasyon, istismar ve yüksek oranda hataya yol açan ihraç ve açığa alma yöntemi acilen değiştirilmelidir. Bu işlemler için somut kriterler belirlenmelidir. Bunun yanı sıra sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilmelidir. Mülakatlarda istihdam hatasından dönülmelidir. Ek ders ücretlerinde hakkaniyete uygun bir iyileştirme yapılmalıdır. Kariyer basamakları yeniden hayata geçirilmelidir. Öğretmenlere alan değişikliği hakkı tanınmalıdır. Okulların yeterli donanımları sağlanmalıdır. Yöneticilerin görev süreleri dört yılla sınırlı tutulmamalıdır. Yeni eğitim öğretim yılına sorunsuz bir şekilde başlamak için buna benzer bir çok sıkıntının biran önce giderilmesi gerekmektedir” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.