Orhaneli Belediyesi tarafından her mahallede yaptırılan taş fırınlarda, Ekmeğini taştan çıkarma deyimi anlam bulurken, mis kokulu köy ekmekleri ve yöresel yemekler de yöre kadınlarının ellerinde lezzet lezzete bürünüyor.
Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Organik sebzenin, meyvenin, ekmeğin ve yemeğin adresi Orhaneli'de belirli süreçlerde mahalle fırınlarında ekmek ve yanında yöresel yemekler yapan hanımlar, yardımlaşma ve doğal yaşamın en güzel örneğini sergiliyorlar. Özellikle doğal köy ekmeğinin hikayesini sorduğumuz ablalar şöyle anlatıyor , taş fırından çıkan sıcak ekmeğin hikayesini; "Ekşi maya ile bir gün önceden yoğrulan Deneme bonusu hamur bir gece bekledikten sonra İnterbahis fırına verilecek biçimde şekillendirilir. Hiç bir teknoloji ve elektronik yardım almadan gerekli dereceyi doğal yöntemlerle yakalamak için belli sırlarımız var bu sırlar nineden toruna, anneden kıza devam eder gider. İstediğimiz kıvamda pişmişse pidelerimiz öncelikle paylaşımlar yapılır yenir içilir ve arkasından ekmekler ve yemekler verilir taş fırına. Bizim ekmeklerimiz tamamen doğal ve organiktir.” Doğal yaşamın tüm güzelliğiyle sürdüğü Orhaneli'de her salı kurulan Tarihi Beyce Pazarın da organik sebze ve meyvelerin yanı sıra bu lezzetli ekmekleri bulmak mümkün.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
‘Ekmeği taştan çıkarıyorlar’
Orhaneli Belediyesi tarafından her mahallede yaptırılan taş fırınlarda, Ekmeğini taştan çıkarma deyimi anlam bulurken, mis kokulu köy ekmekleri ve yöresel yemekler de yöre kadınlarının ellerinde lezzet lezzete bürünüyor.
Organik sebzenin, meyvenin, ekmeğin ve yemeğin adresi Orhaneli'de belirli süreçlerde mahalle fırınlarında ekmek ve yanında yöresel yemekler yapan hanımlar, yardımlaşma ve doğal yaşamın en güzel örneğini sergiliyorlar. Özellikle doğal köy ekmeğinin hikayesini sorduğumuz ablalar şöyle anlatıyor , taş fırından çıkan sıcak ekmeğin hikayesini; "Ekşi maya ile bir gün önceden yoğrulan Deneme bonusu hamur bir gece bekledikten sonra İnterbahis fırına verilecek biçimde şekillendirilir. Hiç bir teknoloji ve elektronik yardım almadan gerekli dereceyi doğal yöntemlerle yakalamak için belli sırlarımız var bu sırlar nineden toruna, anneden kıza devam eder gider. İstediğimiz kıvamda pişmişse pidelerimiz öncelikle paylaşımlar yapılır yenir içilir ve arkasından ekmekler ve yemekler verilir taş fırına. Bizim ekmeklerimiz tamamen doğal ve organiktir.” Doğal yaşamın tüm güzelliğiyle sürdüğü Orhaneli'de her salı kurulan Tarihi Beyce Pazarın da organik sebze ve meyvelerin yanı sıra bu lezzetli ekmekleri bulmak mümkün.
En Çok Okunan Haberler