Hava Durumu

Ekmek paramıza göz diktiler

Nilüfer Gölyazı’daki SİT alanında yapılmak istenilen yeni işyerleri ve barakaların köy ekonomisine yönelik olumsuz etkileri olacağı ortaya atıldı. Belediyenin her türlü kanunları bir kenara bırakıp yasadışı olarak Gölyazı’da halkın isteklerine rağmen birilerine rant kapısı aralama iddiasıyla böyle bir girişimde bulunduğu söylentileri ayyuka çıktı. Bu söylentilerin aslında en önemli konusu ekonomik kaygılar

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2017 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2017 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ekmek paramıza göz diktiler

BELEDİYE RAKİP OLDU 

Göle sandal-bot getirip, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistleri balıkçı sandallarıyla gezdirip para kazanan köy halkını epey sinirlendirmiş. Bu konudaki en büyük eleştirileri ise “belediyelerin görevi, kamunun görevi, bölge halkının ekonomik, sosyal ve kültürel anlamdaki güçlenmesini temin etmektir. Oysa ki Nilüfer Belediyesi bölge halkını bir kenara bırakıp, kendi yandaşlarının ve rantiyeye alışmış olan işbirlikçilerinin istemleri üzerine böyle bir uygulama ile kanun dışı hareketler etmektedir. Aslında bu işlem, köy halkının kazancına, ekonomik getirilerine darbe vurulmasıdır. Bizler burada balıkçılık ile geçinen ve 2 bin 400 yıldır bu köyü koruyan aileleriz. Kazancımız belli. Hepimiz bu devlete vergi veriyoruz. Diğer köylüler gibi, ekip biçeceğimiz büyüklükte, tarım yapacağımız büyüklükte tarlalarımız, bağımız, bahçelerimiz yok.

Tek kazancımız, hafta sonları gelen misafirlerimiz. Bizler, İskele Meydanı ve Mezat alanlarında sergiler açıp, misafirlerimizin yaptığı alış veriş ve yedikleri yöresel ürünlerimiz sayesinde ekmek parası kazanıyoruz. Şimdi, ekmek paramıza göz diktiği gözlenen ve söylenen, gerçekte de bunu hissettiren, sözde sosyal demokrat CHP’li bir belediyenin halka yönelik yaptırımları nedeniyle güç durumda kalıyoruz. Kaldık” diye dert yanıyorlar.

 HALK KORKUTULUYOR

 Gölyazı Çevre Koruma, Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Ufuk Özver, Nilüfer Belediyesine yönelik eleştirilerini sürdürürken, belediye görevlilerin halk üzerinde baskı yaptığını öne sürdü.

Belediye başkanı ve çalışma ekibinin, “siz nasıl belediyeyi şikayet edersiniz?” diyerek halktan intikam alma adına başta kendisi olmak üzere köy halkından bazı kişilere yönelik belediye yetkileriyle ilgili olarak zabıtlar tuttuklarını iddia eden dernek başkanı  Özver, şöyle konuştu;

“Bizim derdimiz belediye ile değil. Belediyeyi yanlış yönetip,  halkın ekmeğine göz diktiklerine inandığımız kişilerle. Bu kişiler, köy halkına eziyet edercesine uygulama yapıyorlar. Dertlerimizi anlatmak istediğimiz ilgililer ise bizimle ilgilenmiyorlar.

Nilüfer ilçesinde siyasi yönden de belediyeye eleştiri yapan yok. Halkımız arasında şöyle bir şüphe doğdu, AK Parti yöneticileri galiba Nilüfer ilçesinde belediyeyi kazanmak istemiyorlar. Geçmişten bu güne belediye seçimleri ile genel seçimleri karşılaştırıldığında ortaya ilginç detaylar çıkıyor. MHP zaten, AKP kazanmasında kim kazanırsa kazansın mantığı ile hareket edip hep CHP’yi desteklemiş. AKP içinden de kayıplar var. Son seçimde yüzde 7 oranlı kayıp var. Bu oylar CHP’ye gitmiş.

Biz, bu tabloyu görünce, şikayetlerimizi ilettiğimiz AK Partili yöneticilerin bizim dertlerimizle neden ilgilenmediklerini şimdi anlamaya başladık.

Ailemizden kalan tarihi evin yenilenen inşaatı ile ilgili olarak zabıt tutup bizleri cezalandıran Belediye yönetimine muhalefet neden ses çıkarmıyor? Gölyazı içinde halkın ekmeğiyle oynanmasına muhalefet neden ses çıkarmıyor? Bu sorularımızı soruyoruz. Kimseden de korkmuyoruz. Çünkü, bizler ata mirasımızı koruyup, kollamanın, sivil toplum kuruluşu olarak beldemizin çıkarlarını korumanın, doğal ve tabiat güzelliklerini korumanın bilinciyle hareket ediyoruz. “

 

HALKI KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Nilüfer Belediyesi ilgilileri Gölyazı için yapılan işlemle ilgili Anıtlar kurulundan gerekli izinlerin 2010 yılında alındığını belirterek, halkın tepki göstermesine engel olma telaşına düşmüşler. Gazetemizde yayınlanan “SİT alanında imar kavgası” başlıklı haberimiz üzerine bu açıklamayı yapmışlar köy halkına yönelik.

Konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ilgilerinden bizlerde 2010 yılında verilen izinle ilgili bilgi aldık.

Kurul, 28 Nisan 2010 tarihinde 5 bin 611 sayılı kararıyla bölge halkının ihtiyacı olan Mezat alanı ile ilgili projeye onay vermiş. Bu yerin yenilenmesini uygun bulmuş.

Nilüfer Belediyesi bu izni aldığını öne sürüp bölgeye yeni eklentilerle projeye aykırı ve kurul kararına aykırı yapılarla karşılaşıldığını bu nedenle de projeye aykırı olan bölümlerle ilgili yıkım kararı verildiğini ifade ettiler. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.