Hava Durumu

El emeği nakışlar sergilendi

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’ nün müze çalışmaları kapsamında El Nakışları tekniklerinden oluşturdukları “Elimizin Emeği” adlı el nakışları sergisi İnegöl Kent Müzesi sergi salonunda İnegöllülerin ziyaretine açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2016 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
El emeği nakışlar sergilendi
 Toplamda 104 parçadan oluşan ve yüzyıllık nakış örneklerinin yer aldığı sergi açılışına İnegöl halkının ilgisi yoğun oldu. Tarihi değere sahip el nakışlarının orijinal ve yeni hazırlanan kopyasının yer aldığı, asırlar öncesi yaşayan Türk halklarının kültürünü yansıtan nakışlar, 13 Mart tarihine kadar sergilenecek.

Serginin açılış töreninde konuşan Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Münevver Yaman; “Ülkemizde toplam sayıları 15 olan Olgunlaşma Enstitülerinden biri olan Bursa Olgunlaşma Enstitüsünün eğitim öğretimin yanı sıra geleneksel el sanatlarının yaşatılması, korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması içinde Cratosslot uğraş vermektedir. Bu kapsamda oluşturduğumuz ürünleri siz değerli İnegöllülerle buluşturmaktan duyduğumuz memnuniyeti burada dile getirmek istiyorum” dedi.

 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, 104 parça eski işlemenin yer aldığı sergimizde, eski işlemelerin birebir kopyaları çalışılmış olup eskisi ve yenisi ile birlikte sergilenmeye hazır hale getirilmiştir diyerek, “Amaç; 100-150 yıllık işlemelerin geleceğe aktarılmasıdır. Sergi, El Sanatları Bölüm Şefi ve Nakış Öğretmeni Güleser SENCAR ve 7 usta öğretici tarafından 3 yıllık emeğin ürün haline dönüşmesi ile tamamlanmıştır. Kent Müzemizdeki bu sergimize herkesi davet ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.