Hava Durumu

El sanatları fuarına BUSMEK damgası

Kaliteli eğitimlerin yanı sıra katıldığı fuarlarla da büyük takdir toplayan BUSMEK, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Uluslararası El Sanatları Fuarında (Internationale Handwerksmesse 2016) yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
El sanatları fuarına BUSMEK damgası

BUSMEK, 32 ülkeden 1000’in üzerinde katılımcının bulunduğu dünyanın en büyük el sanatları fuarında, Geleneksel Türk Sanatlarını tanıtarak aynı zamanda Türkiye’den fuara ilk kez katılan kurum olarak da adından söz ettirdi. Almanya’nın Münih şehrinde açılan ve dünyanın en büyük el sanatları fuarında, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) ‘Geleneksel Türk Sanatları’ konseptiyle açtığı stantta ziyaretçileri kendisine hayran bıraktı.

ALMANLARDAN YOĞUN İLGİ

Fuarda Türk katılımcı olarak tarihinde ilk defa stant açan BUSMEK’in standını, 74 bin metre karelik alan üzerine kurulu kapalı fuar alanına gelen 131 binden Ngsbahis fazla ziyaretçi büyük beğeniyle izledi. Almanya fuarına; Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat, BUSMEK Proje Koordinatörü Eyüp Arda, BUSMEK öğretmenleri ve BUSMEK teknik ekibi katıldı. BUSMEK standını Münih Başkonsolosu Mesut Koç, Muavin Konsolos Uğur Küçüker, MÜSİAD Münih Şube Başkanı Salim Şahin de ziyaret etti. Türkiye Büyükelçiliğini temsilen fuara katılan Koç, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BUSMEK çatısı altında düzenlediği sanat faaliyetlerinin ve kurslarda üretilen değerli eserlerin sergileniyor olmasından dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkürlerini iletti. Almanya’da yaşayan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği el sanatları ürünlerinin, ilerleyen günlerde Münih Belediyesi ve diğer şehirlerde de ‘Türk El Sanatları ve Günleri’ konseptinde sergilenmesine devam edilmesi planlandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.