Hava Durumu

Ela için kök hücre bağışlamaya koştular

Orhangazi'de lösemi hastası Eslem Ela Taşçı(5) için, dün ilçenin Cumhuriyet Alanı'ndaki kan bağışı aracında kök hücre seferberliği başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2017 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2017 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ela için kök hücre bağışlamaya koştular
 Cuma ve Cumartesi günleri de 17.00 ile 24.00 saatleri arasında sürecek olan bağış için, ilçede belediye anonslarının yanısıra, AK Parti İlçe Başkanlığı'ndan ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası'ndan da çağrı yapıldı. 


Orhangazi Kızılay Şubesi Başkanı Müjdat Gürsoy ve yönetici İnci Erdi, Orhangazililerin bu konuda zaten duyarlı olduklarını belirterek, “Sadece Ela için değil, Ela sayesinde kök hücre bekleyen diğer hastalara da katkı verilmiş olunacak. Kan ve kök hücre bağışında bulunan vatandaşlarımızı kutluyor, vermek isteyenlere de çağrı yapıyoruz” dediler. 


Bursa Kızılay Merkezi Kök Hücre Bağışçısı Kazanım Uzmanı Ramazan Çiçek ve Kızılay Bölge Planlama Sorumlusu Özgür Dündar Gürel de, “Sağlık Bakanlığı'nın Kızılay ile yaptığı işbirliği sonrasında lösemi hastaları için kök hücre eşleşmesi konusunda epey mesafe alındı. Eslem Ela Taşçı, kök hücre bekleyen diğer hastalara da önayak oldu. Kan ve kök hücre bağışında bulunan ve bulunacak olan Orhangazilileri şimdiden kutluyoruz” diye konuştular.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.