Hava Durumu

Elektromanyetik Kirlilikle Etkin Mücadele

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Elektromanyetik Alan Şiddeti (EMR) ölçümleri için kurumsal olarak ölçü yetki belgesi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Elektromanyetik Kirlilikle Etkin Mücadele
 Cep telefonu kullanımının ilk başladığı günlerden beri önemli tartışma konularından biri olan baz istasyonları için yer seçim belgesi düzenleme yetkisi yeni büyükşehir yasasının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyelerine verildi. Belediye kanununa eklenen yeni düzenlemede, “Yer seçim belgesi karşılığında alınacak ücretin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca belirleneceği, ücreti yatırılmasına rağmen yirmi gün içerisinde verilmeyen yer seçim belgesinin verilmiş sayılacağı, Büyükşehir sınırları içerisinde yer seçim belgesi vermeye ve ücretini almaya büyükşehir belediyelerinin yetkili olduğu” belirtildi. Ancak, kanunun yürürlük tarihinden bugüne kadar yer seçim belgesi ve ücreti ile ilgili Bakanlık tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi kendisine verilen sorumlulukları yerine getirirken Anayasada belirtilen “Herkes dengeli ve sağlıklı yaşama hakkına sahiptir” ilkesini gözeterek Nakitbahis Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından belirlenen elektromanyetik alan limit değerlerin altında kurulumların yapılmasını temin ederken, elektromanyetik kirliğinin önüne geçmek için de bünyesindeki teknik personel Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan Elektromanyetik Alan Şiddeti (EMR) ölçümleri için sertifika almıştı. Bu sertifika ile isteyen vatandaşların talepleri üzerine ücretsiz kirlilik ölçümleri yapılırken, bu yetkinin kurumsal olarak alınması için de çalışmalar başlatılmıştı. BTK tarafından gerekli olan süreçler başlatılırken, ölçüm cihazları alındı ve 1 Mart 2016 tarihinde resmi müracaat sonucunda Bursa Büyükşehir Belediyesi, Elektromanyetik alan ölçüm yetki belgesi almaya hak kazandı.
Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için elektromanyetik kirlilik ve kontrol çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi almaya hak kazandığı ölçüm yetki belgesi ile diğer Büyükşehir Belediyelerine göre önemli bir fark oluşturmuş oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.