Hava Durumu

Enerji sektörü KDV desteği istiyor

Koronavirüs nedeniyle büyük bir daralma yaşayan inşaat sektöründe canlılık için yan sektör temsilcilerinden ardın sıra açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2020 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2020 01:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Enerji sektörü KDV desteği istiyor
Elektrik ve enerji sektöründe 32 yıllık tecrübeye sahip olduklarını ifade eden Durpasan Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Durgun, Gazete Bursa'ya yeni tip koronavirüsün (COVİD-19) ekonomiye yansımaları ile ilgili görüşlerini anlattı. Elektrik ve enerji sektöründe 32 yıllık tecrübeye sahip olduklarını ifade eden iş insanı Durgun, "Ülkemizin bu salgın süreci ile mücadelesinde hepimizin üzerine büyük sorumluluk düşüyor. Ancak ticaretin devamını sağlamak adına da önemli artı değerlere ihtiyacımız olduğunu unutmamalıyız" dedi.

KRİZİN ÖNÜNE GEÇİLDİ


İstikrar Kalkanı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın krizin ve belirsizliğin önüne geçtiğini ifade eden Durgun, “Cumhurbaşkanınımızn ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem' diyerek başlattığı kampanya milli birlik ve beraberliğimiz kuvvetlendirildi. Gelinen noktada başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığımızdan sektör adına Katma Değer Vergisi'nde indirim beklemekteyiz. Yine çok sayıda firma yaşanan süreçler nedeniyle hem KDV hemde diğer vergi ödemelerini gerçekleştiremedi. Firmaların üzerinde bulunan e-hacizler nedeniyle ticaret istenilen oranda yapılamaz duruma geldi. Sektörlerin aynı anda ayağa kalkması adına finansal serbestlik ve teşvik ile birlikte vergi aflarına gidilmesi ya da yapılandırma ile Koronavirüs sonrası krizin önünü kesmek adına da önemli bir adım olacaktır" dedi.
GÜVENİMİZ TAM


Türkiye'nin Koronavirüs ile tek başına mücadele etmediğini aynı anda Dünya'nın da bu krizle mücadele ettiğini ifade eden iş insanı Ayhan Durgun, Türkiye'nin üzerine düşen görevi yerine getirmesi adına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan diğer ülke liderlerine göre daha fazla insani adımlar atıyor. Birçok ülkenin vatandaşlarının cesetleri sokaklarda kalırken, ülkemizde hastanelerimiz başta olmak üzere güvenlik ve idari birimlerimiz ile belediyelerimiz sorunsuz ve sınırsız hizmet veriyor. Bu olumsuz sürecin çözülmesi hususunda sektör temsilcileri ve vatandaşlar olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetimize ve devletimize güveniyoruz" diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.