Hava Durumu

Engelleri Sanatla aşıyorlar

Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi (OBAM)’da eğitim gören engelli gençler, el sanatları ürünleri yaparak bireysel becerilerini geliştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Engelleri Sanatla aşıyorlar

Engelli vatandaşları hayata kazandırmak için faaliyet gösteren OBAM, engelli gençlere yönelik el sanatları kursları düzenliyor. Engelli gençlere uğraş edindirmek, onları sosyalleştirip sosyal aktivitelere yönlendirmek amacıyla yapılan kurslar, Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere haftada iki gün gerçekleştiriliyor. 30 öğrencinin eğitim aldığı kurslar 5 saat sürüyor.  Kurslarda, anahtarlık, toka, bileklik gibi birbirinden güzel aksesuarlar yapan engelli gençler, vakitlerini en güzel şekilde değerlendiriyor.

ÖZGÜVENLERİ ARTIYOR

OBAM Birim Sorumlusu Psikolog Mehmet Akgün de, OBAM’da engelli gençler için birçok aktivite düzenlediklerini belirterek, “Yaz aylarında engelli gençlerimizi tiyatro, sinema ve müzelere götürüyoruz. Yeni bahis siteleri Halkla içi içe olabilecekleri ortamlara sokup sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Kış ayların da ise el sanatları kursları gibi aktiviteler düzenliyoruz. El işi kurslarında çeşitli aksesuarlar yaparak bir işi başarabileceklerinin farkına varıyorlar ve bu da onların özgüvenini arttırıyor.” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.