Hava Durumu

Engelliler Çalışma Hayatına Kavuşmak İstiyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, atama bekleyen engellilerin Kızılay Güvenpark'ta yaptıkları eyleme destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2017 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2017 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Engelliler Çalışma Hayatına Kavuşmak İstiyor!
 Devlet Personel Başkanlığı'nın merkezi atama ile 2545 engelli memur alımı yapılacağını açıklaması, kadro bekleyen engellilerde hayal kırıklığı yarattı. Eylemde basın açıklamalarını da okuyan grup sözcüsü, yaklaşık yirmi beş bin engelli kadrosunun boş olduğunu hatırlatarak kadrolara atanıp çalışma hayatına katılma dileklerini dile getirdi. 

Engellilerin açıklaması şöyle: "Kamuda yirmi beş bin engelli kadrosu boşken açılan 2545 kadrodan dolayı sitemli ve kırgınız. Engelliler bir sene boyunca bu atamayı bekliyor, engellilere engel olmayın! Hak ettiğimiz kadro sayısını istiyoruz, 2545 kadroyu kabul etmiyoruz!" 

"Engellilerimizin yaşam kalitesi gelişmişlik düzeyimizi gösteriyor" 

Güvenpark'taki eylemde engellilerin yanında olan Lale Karabıyık, "Engellilerin çalışarak ayakları üzerinde durabilmeleri için mutlaka imkanlar sağlanmalıdır. Engellilerin sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanması, gerekli tüm malzemelerin, protezlerin, işitme cihazlarının katkı payı almadan verilmesi son derece önemlidir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini bunlar gösterir. Engellilerimize eğitim olanakları, iş imkanı olanakları yaratmak gerekiyor. Kendilerine verilen kadro sözünü alamadılar, yapılan kadro ilanı beklentilerinin altında kaldı ve hayal kırıklığı yaşadılar. Kamu harcamalarının bu kadar yoğun olduğu bir ortamda kamuda tasarruf tedbirleri dolayısıyla düşük tutulan atama rakamları kabul edilemez. Kamu harcamaları sadece engelli atamalarında mı kısıtlandı? Bunu son derece yanlış buluyoruz. Engellilerin kadroları verilmeli, onlar da hayata tutunmak için işlerinin başına geçebilmeliler." dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.